1,5 milioane de dolari pentru startup-uri cu produse pe zona de AI

Nu mai există nicio urmă de îndoială asupra faptului că inteligența artificială (AI) este cel mai fierbinte domeniu din tehnologie la acest moment. În acest sens, americanii de la Nvidia (care au avut venituri de 6,9 miliarde de dolari anul trecut), a hotărât să susțină câteva startup-uri care dezvoltă produse pe acest segment.

În cadrul unui eveniment care a avut loc recent, oficialii Nvidia au ales, din peste 600 de echipe înscrise în programul Nvidia Inception, 14 startup-uri de AI (cu focus pe implementare tehnologiei de deep learning în automotive sau în domeniul medical), scrie VentureBeat. Pitch-urile au fost structurate pe trei categorii: cel mai bun startup emergent, cel mai disruptiv startup sau startup-ul cu cel mai mare potențial pentru a aduce o schimbare în societate.

Câștigătorul fiecărei categorii va fi desemnat în cadrul unui eveniment pe 10 mai, acesta urmând să primească 375.000 de dolari (startup-ul de pe poziția secundă va primi 125.000 de dolari), cu condiția de a nu mai fi primit finanțări de peste 5 milioane de dolari până în acest moment.

Până în 2020, software-ul AI ar putea genera venituri de peste 36 de miliarde de dolari, iar în acest moment, mai mult de 19.000 de companii din lume folosesc tehnologia de deep learning pentru a dezvolta industriile în care activează.

Înscrierile în cadrul programului Nvidia Inception sunt deschise pentru orice startup aflat în stadiul de product development, prototipare sau lansare de produs, iar startup-urile interesate pot fi aplica aici pentru a avea acces la mentorat, finanțare, sau ajutor din partea experților Nvidia pentru diverse aspecte ce țin de dezvoltarea afacerii.



Citeste si