50 de semifinaliști la BVB Arena. Votează preferatul până la final de iulie

Bursa de Valori București anunță cele 50 de companii semifinaliste ale programului BVB Arena 2024 (programul a fost cunoscut anterior sub numele de Made in Romania). În perioada 8 - 31 iulie, publicul va putea alege trei dintre cele 15 finaliste ale ediției BVB Arena 2024, prin vot exprimat pe platforma www.bvbarena.ro.

Comitetul de Nominalizare BVB Arena a selectat cele 50 de companii semifinaliste ale programului, dintr-un total de 409 de nominalizări valide pe platforma www.bvbarena.ro.

Din 8 iulie până pe 31 iulie, publicul va putea alege, prin vot pe www.bvbarena.ro, 3 dintre cele 15 companii românești finaliste ale ediției BVB Arena 2024.

BVB Arena este un program al Bursei de Valori București, inițiat încă din 2017 sub numele de Made in Romania, dedicat identificării și promovării companiilor locale antreprenoriale de succes. Noul nume al programului – BVB Arena – anunțat odată cu lansarea ediției din acest an, plasează această inițiativă dedicată antreprenorilor români sub umbrela proiectelor BVB.

Programul BVB Arena a depășit 1.500 de companii înscrise în acești ani. Fiecare ediție a atins noi recorduri în ceea ce privește interesul față de program, materializat în numărul tot mai mare al companiilor nominalizate.

”Ca în fiecare an, am așteptat cu nerăbdare selecția companiilor semifinaliste pentru a ne confirma, încă o dată, valoarea pe care antreprenorii români o aduc pentru economia românească. În mod direct, prin produsele și serviciile pe care le produc, prin ingeniozitatea afacerilor pe care le conduc, și indirect prin bunăstarea pe care o generează propriilor angajați și familiilor acestora”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

Cele 50 de companii semifinaliste BVB Arena 2024

”Numărul companiilor nominalizate în cadrul programului BVB Arena din acest an, precum și tipologia celor 50 de semifinaliste, sunt semne ale interesului tot mai mare al antreprenorilor față de piața de capital și implicit a succesului acestui program. Știm că perioada de la intenție până la listarea efectivă a unei companii nu este una scurtă, suntem însă încrezători că antreprenorii români înțeleg tot mai bine, datorită BVB Arena, care sunt avantajele directe și indirecte ale finanțării pe bursă. Pentru că la bursă nu ridici doar capital, ci obții și o serie de avantaje intangibile, precum notorietate, vizibilitate, consolidarea reputației. Avem deja câteva exemple de succes: de la debutul programului, peste 20 de companii au venit la bursă cu acțiuni sau obligațiuni, iar rundele de finanțare s-au ridicat până aproape de 240 milioane de euro”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.  

În prima etapă a proiectului BVB Arena, derulată în perioada 23 aprilie – 31 mai 2024, susținători ai programului, alături de Comitetul de Nominalizare, au propus peste 400 de companii românești prin intermediul platformei www.bvbarena.ro.  

Cele mai multe companii nominalizate sunt din comerț (17%), urmate de cele din sectorul IT&C (12%), industrie alimentară și prelucrătoare cu câte 11%, servicii cu 10% și, cu 7%, companii din domeniul construcțiilor.

La nivelul distribuției geografice, București și Ilfov ocupă un procent cumulat de 37%, urmate de Cluj, Iași, Brașov, Bacău, Suceava, Constanța. În ceea ce privește segmentarea companiilor nominalizate, 81% sunt companii IMM, 9% Start-up-uri și 10% Corporate. 

Votul publicului va trimite direct în finala BVB Arena 2024 un număr de trei companii, în timp ce restul 12 vor fi alese de către Juriul BVB Arena, format din experți în diverse domenii ale economiei.

Cele 15 companii finaliste în ediția BVB Arena 2024 vor fi anunțate public în cadrul Galei de Premiere din toamnă. În perioada octombrie-noiembrie 2024 programul BVB Arena prevede o etapă de mentorat la care vor putea participa companiile finaliste și semifinaliste, companii nominalizate în ediția curentă sau care se înregistrează în platforma programului.



Citeste si