ADATA Premier One microSDXC - cardul mic pentru înregistrări video 4K

Pentru creatorii de conținut, dincolo de nevoile unui obiectiv bun, al unei camere foto-video foarte bune, sigur ai nevoie și de un card care să poată să facă transferul datelor rapid și care să reziste la conținutul 4K. ADATA Premier One UHS-II e o opțiune excelentă pentru cei care vor raport calitate-preț bun.

ADATA a lansat cardurile Premier One UHS-II în 2017, care oferă capacități de stocare de la 64, 128 sau 256 de GB, dar și viteză de scriere secvențială de până la 275 de MB/s. Folosim cardurile acestea de aproximativ două luni pentru filmările noastre, din nevoia de a avea carduri bune care să scrie video 4K la 60 fps în orice situație, inclusiv atunci când filmezi cadre active și în mișcare, ceea ce ne provoca probleme anterior.

La nivelul redacției start-up.ro, colegii mei înregistrează pe Panasonic G85 și Panasonic G9. 

Cardurile sunt primele lansate de ADATA care sunt compatibile V90, făcute special pentru capturi UHD și 360 de grade. Avantajul tehnologiei V90 e că îți permite să tragi cadre care să nu aibă frame-uri lipsă sau blocate, așa cum se întâmplă cu cele care au viteze mai mici de scriere.

Viteză de scriere și de citire

Cardurile testate de noi sunt cele de 128 de GB, UHS-II Class 10, cu viteză de scriere de 155 de MB/s și viteză de citire de 275 MB/s. Are rezistență la șocuri, vibrații, umezeală, raze X și temperatură. Cu toate astea, nu-l șocați prea tare. Asta e o recomandare pentru orice tip de card, în general.

La nivel de aspect cardurile sunt relativ simple. Cu un adaptor SD negru tradițional, iar micro SD-urile au logo-ul ADATA pe auriu, așa cum ne-am obișnuit.

La nivelul înregistrării video, cum ziceam, sunt de clasă V90, adică pot să înregistreze video de până la 90 de MB pe secundă, ceea ce înseamnă că pot fi folosite pentru 4K, 8K, 3D sau VR. Deși noi le folosim în mare parte pentru video, sunt potrivite și pentru fotografii care vor să tragă imagini de calitate, dar și pentru cei care vor să le pună pe o dronă, de exemplu.

Cardurile rezistă până la o temperatură de 85 de grade, la nivel superior, și până la -25 de grade Celsius la nivel inferior.

Cât poți înregistra pe ele?

Pentru varianta de 128 de GB pe care o avem noi, în dublu exemplar, poți pune 11400 de imagini de 24 de megapixeli. De asemenea, pentru video, ai 1930 de minute de video HD, 965 de minute Full HD și 160 de minute de 4K, adică două ore și 40 de minute.

Găsești cardurile de 128 de GB la prețul de 488 de lei, varianta de 256 de GB costă 605 lei, iar mai ieftin există varianta de 64 de GB. Mai scumpe sunt cardurile SD din aceeași serie, care au viteze de scriere mai mari, fără să aibă adaptorul acela, care ajung la 800 de lei în varianta de 128 de GB.



Citeste si