Alibaba oferă cloud pentru inovațiile tech ale startup-urilor europene

Alibaba Cloud găzduiește un nou concurs Create@Alibaba și caută startup-uri europene cu produse tech inovatoare pe care să le poată integra în ecosistemul său.

Ajuns la ediția cu numărul 5, concursul organizat de gigantul din China își deschide porțile pentru startup-uri care dezvoltă produse și servicii pe segmente precum Internet of Things, servicii digitale, securitate cibernetică, realitate virtuală și augmentată, inteligență artificială și big data.

Înscrierea este deschisă pentru startup-uri din întreaga lume, acestea urmând să concureze împotriva companiilor chineze pentru a beneficia de oportunitățile puse la dispoziție de Alibaba Cloud. ”Această competiție ne ajută să urmărim noutățile din industria noastră și ne oferă o perspectivă unică pentru că putem învăța de la cele mai disruptive, inspiraționale și de succes startup-uri din lume”, a precizat Yeming Wang, managerul general pe Europa al Alibaba Cloud, citat de computerweekly.com.

Startup-urile pot aplica online pentru competiția Create@Alibaba, însă organizatorii au impus și câteva criterii de selecție: business-urile trebuie să genereze anual sub 500.000 de dolari în venituri, companiile să fie înregistrate în afara continentului chinez, organizatorii apreciind foarte mult startup-urile care vin din Marea Britanie, Irlanda, Germania sau țările din nordul Europei, să nu fie listate pe bursă și să nu mai fi participat la vreo altă ediție a Create@Alibaba Cloud. 

Prima rundă a concursului va avea loc pe data de 5 septembrie în China, iar primele 5 startup-uri calificate în finală își vor prezenta afacerile în fața juriului în Harbin (China) tot în luna septembrie.

Câștigătorii vor fi premiați cu până la 50.000 de dolari pentru a-și finanța costurile infrastructurii IT și dezvoltarea afacerii. 



Citeste si