Amazon, evaluare de 1.000 de miliarde de dolari

Amazon s-a alăturat Apple în rândul brandurilor tech care au atins evaluarea de 1.000 de miliarde de dolari.

Potrivit Financial Times, acțiunile Amazon au ajuns la prețul de 2.050,50 de dolari în cadrul ședinței bursiere de azi, compania reușind astfel să ajungă la o capitalizare bursieră de 1 trilion de dolari.

Retailerul american, una dintre cele mai mari companii mondiale de pe segmentul e-commerce, a reușit să-și adauge pe bursă, într-un singur an, peste 520 de miliarde de dolari.

Anunțul Amazon vine la o lună după ce Apple și-a anunțat propriul record pe bursă, ajungând să valoreze 1.000 de miliarde de dolari.

Să fie Alphabet - părintele Google - următoarea companie care atinge această valoare? 

Ca să ne dăm seama de procesul din spatele transformării Amazon într-una dintre cele mai valoroase companii tech și de retail din lume, trebuie să ne uităm la modul în care Jeff Bezos, fondatorul său, a condus business-ul. Recent scriam despre câteva lecții de succes de la Bezos, care, înainte de Amazon să ajungă să fie evaluat la 1.000 de miliarde de dolari, a fost desemnat cel mai bogat om al lumii. Povestea sa de succes a început în 1994, când a lansat Amazon în propriul garaj. Acum, Amazon este, poate, cea mai de succes companie de e-commerce din întreaga lume, poate doar Alibaba lui Jack Ma fiind suficient de puternică pentru a-i sufla în ceafă.



Citeste si