Branch, startup-ul cofondat de o româncă, ajunge unicorn după o infuzie de capital de 129 mil. dolari

Branch, un startup din Statele Unite, printre ai cărui cofondatori și află și românca Mădălina Seghete, strânge 129 de milioane de dolari prin vânzarea unor acțiuni deja existente, compania urmând să fie evaluată la 1 miliard de dolari.

Branch este o platformă care oferă instrumente de dezvoltare pentru companiile mari şi independente de aplicaţii mobile. În esență, Branch folosește o tehnologie de tip ”deep linking” care permite crearea unor link-uri care pot fi transmise prin intermediul aplicațiilor (practic, se creează link-uri între site-uri și aplicațiile mobile).

Cei care accesează aceste link-uri pot ajunge la informație în mod direct, fără a fi nevoiți să își instaleze aplicațiile respective. În plus, tehnologia permite adunarea diferitelor date despre utilizatori, precum timpul, device-ul de pe care este accesat link-ul sau sistemul de operare al acestuia. Soluția creată de startup-ul american se adresează în principal developerilor de aplicații, facilitându-le acestora accesul la informații legate de utilizatorii produselor pe care le creează.

Branch are în portofoliu 40.000 de aplicații cu aproximativ 3 miliarde de utilizatori în fiecare lună. Printre clienții companiei se numără Airbnb, Amazon, Pinterest, Reddit, Slack sau Tinder.

Potrivit declarațiilor anterioare ale lui Alexander Austin, CEO-ul Branch, citat de TechCrunch, investițiile primite de companie sunt utilizate pentru dezvoltarea continuă a platformei.

Branch mai primise o finanțare în valoare de 60 de milioane de dolari în primăvara anului trecut, însă, prin cea mai recentă infuzie de capital (de tip series D), obținută prin vânzarea unor acțiuni deja existente, valoarea totală a finanțărilor Branch ajunge la 242 de milioane de dolari.

Pe lista investitorilor Branch se numără New Enterprise Associates (NEA), Pear Ventures, Cowboy Ventures, Madrona Ventures, precum și Playground Ventures (fond de investiții susținut de creatorul Android, Andy Rubin). Anul trecut, înainte de finanțarea în valoare de 60 de milioane de dolari, business-ul Branch era evaluat la circa 200 de milioane de dolari, în acel moment, estimările ducând către o evaluare de aproximativ 400 de milioane de dolari.

Cea mai recentă infuzie de capital, în valoare de 129 de milioane de dolari, urmează să plaseze startup-ul cofondat de Mădălina Seghete la o valoare de 1 miliard de dolari.

Citiți pe larg povestea Mădălinei Seghete și a înființării Branch.

Totodată, reprezentanții Branch au anunțat astăzi și achiziția Tune, un tool de performance marketing (o formă de promovare pentru care clientul plătește în funcție de rezultate) lansat în 2009. 

 



Citeste si