BVB Awards: Topul celor mai bune companii de pe Bursa de Valori București în 2022

Bursa de Valori București a premiat performerii anului bursier 2022. În cadrul BVB Awards 2023 au fost acordate 17 premii companiilor prezente la bursă, intermediarilor, administratorilor de fonduri de investiții și de pensii, pentru performanțele pe care le-au înregistrat pe parcursul anului bursier 2022.

Bursa de Valori București (BVB) a acordat, în cadrul celei de-a 10-a ediții BVB Awards, 17 premii pentru rezultatele obținute în 2022 de către companiile listate, companiile de brokeraj, fondurile de pensii private și de investiții.

Anul bursier 2022 s-a încheiat cu o serie de performanțe notabile la nivelul valorii totale de tranzacționare înregistrate pe toate piețele cu toate tipurile de instrumente financiare (peste 24 miliarde lei), lichidității medii zilnice de tranzacționare pentru toate tipurile de instrumente financiare listate, care a atins un nou vârf, de 95,6 milioane lei și la nivelul numărului de tranzacții cu toate tipurile de instrumente financiare realizate pe toate piețele, de peste 1,67 milioane de tranzacții, o creștere de 9% comparativ cu anul precedent.

De asemenea, în 2022 s-au listat 11 companii pe piața AeRO, însumând 28 milioane de lei și au fost listate 31 emisiuni de obligațiuni, valoarea lor totală fiind de 1,9 miliarde de euro.

”Anul trecut, piața de capital din România a demonstrat maturitate și reziliență, într-un context regional și internațional caracterizat prin multă incertitudine și printr-o volatilitate ridicată a piețelor. Rezultatele bune pe care le avem au fost asigurate prin implicarea tuturor stakeholderilor pieței de capital. Am adus pe scenă companiile care s-au remarcat prin performanțe deosebite în dezvoltarea pieței locale. Pe unele dintre acestea le-am văzut pe scena BVB Awards și în edițiile trecute, dar avem și nume noi, companii care au maximizat resursele avute la dispoziție pentru a performa pe o piață marcată de incertitudine. Premiile pe care le-am acordat reprezintă o recunoaștere simbolică a reușitelor înregistrate într-un an în care premisele au fost mai puțin optimiste”, a declarat Radu Hanga, Președinte Bursa de Valori București. 

Câștigătorii BVB Awards 2023 sunt:

 



Citeste si