Cărțile din biblioteca antreprenorilor români – unde găsesc inspirație

Chiar și cei mai experimentați antreprenori caută inspirație în poveștile și exemplele altor fondatori de business. Am aflat care sunt cărțile din biblioteca antreprenorilor români chiar la fix pentru a avea timp să le faceți cadou celor din jur care au nevoie de un imbold pentru a-și începe propriile afaceri.

Am făcut un mic sondaj în rândul unora dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din țara noastră și am aflat care sunt cărțile din biblioteca antreprenorilor români.

Dragoș Petrescu

Este proprietarul Grupului City Grill, fondat în 2004 și devenit cel mai important jucător român din industria restaurantelor. Acesta operează în prezent restaurante și cafenele sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescarus, Hanul Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill si City Café. În primele șase luni ale lui 2018, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 81 milioane de lei, în creștere cu 15% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Care sunt cărțile din care se inspiră Dragoș Petrescu:

Laura Țeposu

Laura este fondator și director de dezvoltare al Libris.ro, una dintre cele mai mari librării online de la noi. După primele 9 luni ale lui 2018, Libris.ro a înregistrat o cifră de afaceri de 6 milioane de euro, în creștere cu 34% față de perioada similară din 2017. Pentru întreg anul 2018, aceasta estimează o creștere totală de până la 40% față de anul precedent, urmând să depășească astfel pragul de 10 milioane de euro cifră de afaceri.

Iată cărțile în care își găsește inspirația Laura Țeposu:

Horațiu Didea

Horațiu Didea, managing partner Workspace Studio, prognozează o cifră de afaceri de peste 4.5 milioane de euro anul acesta, în creștere cu minimum 15% față de 2017. Anul trecut compania a înregistrat o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, cu 60% mai mare față de 2016.

Cărțile din biblioteca lui Horațiu Didea sunt:

Alexandru Lăpușan

Alexandru a decis să urmeze calea antreprenoriatului și a pus bazele Zitec în iunie 2003, la doar 24 de ani. Lider pe piața de IT din România, cu birouri în București și Brașov, Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, precum și servicii de digital marketing. În 2017, compania condusă de Alexandru Lăpușan a înregistrat venituri de peste 5 milioane de euro. Totodată, Lăpușan este implicat în dezvoltarea de produse proprii și acționează ca investitor în mai multe companii americane și românești.

În ce volume își găsește inspirația Alexandru Lăpușan:



Citeste si