Cea mai ușoară bicibletă pliabilă poate fi comandată. Și e românească

Hummingbird Bike, o bicicletă pliabilă creată la Londra de doi români, Ligia Stan și Petre Georgescu, este disponibilă pentru comenzi.

Proiectul celor doi tineri români, a fost finanțat încă din 2015 printr-o campanie de crowdfunding derulată pe Kickstarter, primind în total 52.487 de lire sterline. Petre și Ligia au folosit fibră de carbon pentru cadru, iar bicicleta cântărește aproape 7 kilograme (mai exact, vreo 6,9 kg), fiind cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume.

În acest moment, Hummingbird (numele vine de la faptul că este ușoară și rapidă, exact ca o pasăre colibri), este disponibilă pentru precomenzi în două variante. Cei care vor să cumpere bicicleta cu o singură viteză trebuie să scoată din buzunar 3.495 de lire sterline, în timp ce varianta cu patru viteze costă 3.745 de lire sterline și va fi disponibilă din vara acestui an.

Despre Hummingbird și povestea creării acestei biciclete puteți citi în articolul acesta de pe start-up.ro

În plus, doritorii vor avea de ales din patru variante de culoare (galben, negru, orange, albastru), fără a plăti în plus. Dacă vor ediția de lux, denumită de fondatorii Hummingbird ”Carbon Edition”, trebuie să mai scoată din buzunar încă 500 de lire. Nu uitați să luați în considerare și costurile de transport, care ajung la 65 de lire pentru Europa.

Hummingbird este un startup fondat și dezvoltat la Londra, iar producția bicicletei este realizată împreună cu firma britanică ProDrive.

 



Citeste si