Ai 24 de ore ca să concepi soluție pentru schimbările climatice: înscrie-te la Climathon

Pe 25 și 26 octombrie Impact Hub organizează la București hackathonul destinat soluțiilor pentru schimbările climatice. Ai 24 de ore ca să concepi și să începi lucrul la un astfel de proiect.

În octombrie, București devine centrul acțiunilor pentru schimbările climatice prin prisma participării în hackathon-ul internațional Climathon, organizat de Impact Hub Bucharest, la inițiativa EIT Climate-KIC.

EIT Climate-KIC este o comunitate europeană de învățare și inovare, al cărei scop este de a accelera tranziția la o economie cu zero emisii de carbon. Cu suportul Institutului European de Inovație și Tehnologie, EIT Climate-KIC susține și promovează inovațiile care ajută societatea să se adapteze la schimbările climatice. 

Climathon este un eveniment dedicat schimbărilor climatice și a impactului asupra orașului și se va desfășura simultan în principalele orașe din lume, încercând să rezolve cele mai mari provocări într-un hackathon de 24 de ore.

În 2018 Climathon-ul s-a desfășurat în 113 orașe din 46 de țări și 6 continente. La el au participat 5.000 de antreprenori, dezvoltatori, studenți și specialiști pregătiți să vină cu soluții inovative pentru provocările climatice locale.

În total au fost dezbătute 196 de teme, dintre care 19% erau centrate pe soluții de transport, 15% pe managementul deșeurilor, 10% pe schimbări climatice și 10% pe energie.

Află mai multe detalii despre modul în care se desfășoară Climathon și completează formularul de înscriere accesând acest link. 

 



Citeste si