Daniel Dines revine la cârma UiPath. Acțiunile, în scădere pe bursă

După anunțul rezultatelor financiare pentru primul trimestru al anului fiscal 2025 și demisia lui Rob Enslin din funcția de CEO, Daniel Dines a anunțat ca va reveni la conducerea UiPath.

Actualul CEO, Rob Enslin, va părăsi din 1 iunie funcția pe care o deține din luna februarie a acestui an, moment în care Dines, cofondator al UiPath a renunțat să mai fie co-CEO și a rămas doar Chief Innovation Officer şi preşedinte executiv al Consiliului de Administraţie.

Comunicatul de presă care anunță schimbarea de management poate fi consultat aici.

Anunțul schimbării de management și cel al rezultatelor financiare înregistrate de companie avut ca efect o scădere de 30% a acțiunilor UiPath pe bursă.

Compania cu rădăcini românești activă pe segmentul RPA a raportat o creștere a veniturilor pentru primul trimestru al anului fiscal 2025 de 16%, până la nivelul de 335 de milioane de dolari, iar câștigul per acțiune a fost de 13 cenți, peste nivelul estimat de 12 cenți/acțiune. Rezultatele au fost sub cele estimate de analiști.

Ciclurile de vânzare pentru contracte mai mari, multianuale, au început să fie mai greu de realizat, iar compania a început să fie pusă sub lupă de către clienți.

Corelat cu schimbările de management anunțate de la începutul acestui an, UiPath și-a publicat estimări revizuite pentru întregul an fiscal.

Astfel, UiPath așteaptă ca veniturile să fie între 1,405 miliarde de dolari si 1,41 miliarde de dolari pe comparativ cu estimarea anterioară de 1,55 - 1, 56 miliarde de dolari.

Informații pe larg despre rezultalele financiare ale UiPath pentru primul trimestru al anului fiscal 2025 puteți găsi aici.

Pe data de 10 iulie 2023, Daniel Dines, cofondator al primului unicorn românesc, UiPath, anunța că va demisiona din funcția de co-CEO al companiei, urmând să rămână, din luna februarie 2024, ca președinte executiv al consiliului de administrație și ca Chief Innovation Officer, o nouă poziție creată în UiPath, coordonând proiectele de inteligență artificială ale companiei.

Spre finalul unii aprilie 2022, UiPath anunța că l-a angajat pe Rob Enslin, fost președinte pentru vânzări la Google Cloud, drept Co-CEO al companiei, alături de Daniel Dines.

La acel moment, Daniel Dines scria într-un mesaj pe blogul companiei că Rob Enslin se alătură echipei din postura de Co-CEO. ”Această evoluție a leadership-ului companiei este una potrivită pentru afacerea noastră în timp ce creștem să fim globali”, anunța Daniel Dines.


Citeste si