Finanțare pentru cele mai promițătoare fintech-uri europene

Dawn, unul dintre cele mai mari fonduri de venture capital din Europa, concentrat în special pe zona investițiilor în startup-uri care fac software B2B și în fintech-uri, lansează un nou vehicul investițional.

Dawn Capital Opportunities Fund are la dispoziție 125 de milioane de dolari, iar suma îi va permite fondului de investiții să susțină și mai multe startup-uri europene de pe segmentul fintech, mai ales prin runde destinate dezvoltării acestora (Series C și următoarele runde), anunță eu-startups.com.

În ultimii ani, Dawn a susținut startup-uri precum Mimecast (cloud-based email management), un business care valorează acum circa 2,7 miliarde de dolari, iZettle, un startup care a fost achiziționat de PayPal pentru suma de 2,2 miliarde de dolari, Collibra, primul unicorn din Belgia.

Până în acest moment, Dawn Capital Opportunities Fund a strâns în total 570 de milioane de dolari pentru susținerea startup-urilor europene, entitatea fiind una dintre cele mai mari de pe continent și cel mai mare fond specializat pe un anumit domeniu de activitate din întreg ecosistemul european de profil.



Citeste si