Florin Jianu, propunerea cabinetului Grindeanu la ministerul pentru IMM-uri

Florin Jianu (41 de ani) va reveni la conducerea Ministerului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii în mandatul guvernului Sorin Grindeanu. Jianu, care a mai deținut funcția de Ministru pentru IMM-uri, mediul de afaceri și turism din martie până în decembrie 2014 – în cadrul guvernului Ponta – este propunerea actualului premier pentru conducerea Ministerului pentru IMM-uri.

Născut la Slatina, Jianu a absolvit Colegiul Național “Radu Greceanu” din Slatina în 1995, unde a urmat profilul real. În continuare a urmat Departamentul de matematici aplicate în limba engleză din cadrul Facultății de Matematică a Universității din București, programele de masterat în Managementul resurselor umane, precum și Managementul proiectelor europene din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

A studiat în cadrul Departamentului de matematici aplicate în limba engleză din cadrul Facultății de Matematică a Universității din București, și a urmat programele de masterat în Managementul resurselor umane, precum și Managementul proiectelor europene din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, scrie hotnews.ro

Florin Jianu a fost președinte al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători (Young Entrepreneurs of the European Union - JEUNE) din ianuarie 2012 până în martie 2014 și președinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România din ianuarie 2008 până în martie 2014.

Florin Jianu a activat în consultanța de management și pentru accesarea fondurilor europene, fiind asociat în Advice Group Media SRL.

În prezent, Florin Jianu este președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR), singura organizație reprezentantivă pentru IMM-uri la nivel național, fiind numit în această funcție în luna aprilie a anului trecut.

”CNIPMMR va fi până în 2020 cea mai puternică organizație patronală din Sud-Estul Europei, iar la acest obiectiv va lucra toată echipa de conducere a organizației. O organizație puternică înseamnă un mediu de afaceri reprezentat și consolidat. Iar pentru ca acest lucru să se îndeplinească am elaborat o strategie de dezvoltare a organizației care va viza reprezentarea a cel puțin 50.000 de companii cu peste 1.000.000 de angajați, 12 proiecte implementate (Invest in Romania, Capitala antreprenoriatului, România educativă, etc), lansarea unui fond de investiții privat și a unei rețele de business angels”, declara Jianu în momentul numirii în funcție, potrivit Agerpres.

Totodată, în 2014, în momentul numirii în funcția de ministru delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu își dorea ca până în 2020 România să ajungă la peste 670.000 de IMM-uri. În plus, tot până în 2020 Florin Jianu îți propunea o creştere a ponderii IMM-urilor de la 22 la 36 de firme mici la mia de locuitori şi, printre altele, un prag de 3,2 milioane de angajaţi în sectorul IMM.

De-a lungul celor 10 luni de activitate guvernamentală, 25 de măsuri au contribuit la consolidarea mediului de afaceri și România, dar și a sprijinirea activității industriei de turism. Prima măsură adoptată în Parlament la numai 1 lună de la preluarea mandatului a vizat Legea IMM-urilor - Legea nr. 62/ 2014, cel mai modern act legislativ cu efect asupra mediului de afaceri. Cele mai importante prevederi vizează implementarea "Testului IMM", a "Principiul numărului constant", asigurarea a 0,4% din PIB pentru sectorul IMM.

Pe lista inițiativelor se numără și Legea investitorului individual - Business Angel, Legea incubatoarelor de afaceri, Legea privind finanțările participative - crowdfunding, Legea privind mediatorul de credite pentru IMM-uri, precum și Banca pentru Dezvoltare pentru IMM-uri.

Ne reamintim faptul că programul electoral propus de social democrați în campania electorală din 2016 prevede o serie de propuneri și în ceea ce privește ecosistemul startup-urilor din România. Șeful PSD, Liviu Dragnea spunea că vrea să finanțeze 10.000 de startup-uri cu bani de la stat. În lei, maxim 200.000 pentru fiecare. Asta înseamnă un maxim de 2.000.000.000 lei. Totul din bugetul de stat.

În plus, PSD vrea să înființeze câte un liceu antreprenorial și câte un incubator de afaceri în fiecare reședință de județ, și pune accentul cu preponderență pe debirocratizare și simplificare a procedurii de înființare a unui SRL. Proiectele pot fi depuse și aprobate într-o singură zi, iar printre gratuitățile oferite se numără și un cont bancar și chiar taxa de înființare a firmei de zero lei.



Citeste si