Google - program de investiții pentru ca Home să bată Alexa

Google a lansat propriul program de investiții pentru a susține startup-urile care lucrează pentru Home, asistentul digital creat de companie. Inițiativa gigantului american vine ca un răspuns la Alexa Fund, fondul de investiții creat de Amazon pentru propriul asistent.

Astfel, pentru a reuși să lupte cu Alexa și să ajungă în mai multe case, Home va trebui să ofere o gamă variată de tool-uri. Iar pentru asta, developerii trebuie să vadă în asistentul digital al Google o platformă pentru care chiar se merită să creeze aplicații.

În afară de a contribui cu bani, programul de investiții Google Assistant Investment va conecta startup-urile care doresc să se implice și inginerii din cadrul companiei. Spre deosebire de Capital G și GV, fondurile de venture capital ale Alphabet (părintele Google), axate pe investiții strategice și cu return mare, Google Assistant Investment va avea ca focus realizarea unor investiții strategice, însă fără a aștepta și un return de pordin financiar. ”Vorbim despre faptul că putem oferi resursele Google pentru a construi un ecosistem pentru asistentul digital”, a precizat Nick Fox, vice-președinte în cadrul departamentului Search & Assistant din cadrul Google, citat de CNBC.



Citeste si