How to Web 2015 - Ziua 1 - live blogging

Conferința How to Web 2015 începe astăzi la București. La fel ca edițiile anterioare, How to Web este împărțit în două secțiuni: pe scena principală vor veni speakeri internaționali, iar pe o scenă separată se va desfășura competiția Startup Spotlight, în care au intrat 32 de companii din Europa Centrală și de Est care concurează pentru 20.000 de dolari. start-up.ro face live blogging de la eveniment. 

Ziua va începe cu Sujan Patel care va vorbi despre tehnici de growth hacking. El este fondatorul ContentMarketer.io.

Live blogging-ul este în ordinea cronologică a actualizărilor. Cele mai noi sunt în partea de sus, iar cele mai vechi sunt la capătul articolului. Sub galeria foto de mai jos sunt toate actualizările importante. 

15.50 - Puteți citi mai multe detalii despre ce a vorbit Andrei Pitiș la How to Web 2015 în acest articol. 

15.30 - Andrei Pitiș, fondatorul Vector Watch, vorbește despre lecțiile învățate în dezvoltarea produsului care a primit 5 milioane de dolari investiție ieri.

"Nimeni nu a învățat să facă încă aplicații pentru încheietură. Nu e natural să folosești un touchscreen acolo", spune Andrei Pitiș.

14.10 - Puteți citi articolul complet despre discuția dintre 3TS Capital și 123ContactForm în acest articol. 

14.00 - Startup-ul românesc SafeDrive anunță în cadrul pitchurilor de la Startup Spotlight că-și schimbă focusul. Deși avea până acum utilizatori obișnuiți, aplicația care te premiază pentru că nu folosești telefonul în timp ce conduci se va concentra pe companii. Astfel ei vor vinde tehnologia companiilor pentru aplicații proprii, prin care-și pot premia angajații.

13.35 - "Vom anunța o investiție în următoarele săptămâni. Alte 2-3 investiții vor fi făcute în următoarele luni", a spus Marius Ghenea de la 3TS Capital.

13.20 - "Nu suntem în fruntea lanțului trofic. Startup-urile sunt cele care creează valoare. Oricum te-ai uita la lucruri, e o negociere. Noi alocăm capitalul, dar startup-ul e cel mai important, nu investitorul", a spus Daniel Lynch de la 3TS Capital.   

13.10 - Pe scena de startup-uri se discută despre finanțare și Venture Capital. Daniel Lynch de la 3TS Capital, Tudor Bastea și Florin Cornianu de la 123ContactForm vorbesc despre relația dintre un fond de investiții și un startup românesc.

11.40 - Câteva startup-uri participante la Startup Spotlight au pitch-uri pe scenă. 

George Diță, organizatorul Startup Spotlight, a prezentat juriul, format și din trei antreprenori români - Vladimir Oane (Hootsuite, fondator UberVu), Andrei Pitiș (Vector Watch) și Lucian Todea.

BranchTrack e un startup leton care organizează cursuri online care seamănă cu simulatoare de marketing, prin intermediul unei platforme. 

Tickey e un startup din Bulgaria care oferă un serviciu de bilete pentru autobuze care elimină hârtia sau cartelele. Ei montează beacons pe autobuze și poți plăti biletul direct în autobuz, pe telefonul mobil. Face deja teste în Burgas și Sofia.

11.10 - John Bernard de la Mozilla vorbește despre cum au lansat Firefox OS. Nu vom insista foarte mult pe această prezentare, pentru că e vorba de o companie foarte mare (12.000 de angajați), iar tacticile lor sunt diferite de ale startup-urilor. Firefox OS a primit atenție din partea presei, există și telefoane dedicate, cu toate acestea este încî un sistem de operare marginal.

11.00 - Toate detaliile prezentării lui Sujan Patel. Avem un articol separat deja pe tema asta.

15 metode prin care să-ți crești startup-ul – sfaturile lui Sujan Patel la How to Web 2015

10.40 - A început How to Web 2015. Primul pe scenă este Sujan Patel, growth hacker la ContentMarketer.io. El vorbește despre cum poți să-ți crești afacerea foarte rapid.

Pentru Sujan Patel growth hacking-ul nu este marketing, ci e o mentalitate care introduce rapiditate în procesele companiilor și startup-urilor. Patel spune că un growth hacker nu acceptă bullshit, ci date, pentru că numai așa poți să crești.

Prezentarea lui Patel e mai jos. 

Growth Hacking - Sujan Patel at How to Web from Andriescu Vlad

09.50 - Pe culoarul cinematografului de la Băneasa Shopping City sunt expuse diverse produse create de români.

Scooterson este un scuter inteligent care se conectează la smartphone. E electric, e produs la Arad și va începe să apară pe piață anul acesta sau anul viitor. Am scris pe start-up.ro despre el aici. 

Tintag este un tracker care te ajută să-ți găsești cheile sau orice alt obiect pierdut. Se conectează la smartphone și conține o alarmă care avertizează utilizatorul atunci când se îndepărtează de el. E produs la Cluj-Napoca, a fost finanțat prin Indiegogo și a început de o săptămână primele livrări către cei care au susținut produsul prin crowdfunding. Am scris pe start-up.ro despre ei aici. 

Axusuits sunt startup-ul care a câștigat competiția Startup Spotlight anul trecut. Creează un exoschelet prin care persoanele cu dizabilități pot să-și recapete mobilitatea. Sunt în teste medicale acum, au găsit un producător, iar de la anul vor să livreze primele produse finale. Investitorul Adrian Gheară vorbind despre Axosuits în interviul cu start-up.ro

Cu ei am făcut un interviu după Startup Spotlight anul trecut. 

 



Citeste si