- 22 Octombrie 2019
How to Web 2019: semifinaliștii Startup Spotlight - cei 20 care au o șansă la finanțarea de 125.000 de euro
125.000 euro investiție este premiul pentru care vor concura anul acesta cei 20 de semifinaliști din cadrul Startup Spotlight, cea mai mare competiție de startup-uri din regiune, organizată pe parcursul conferinţei How to Web.
Valoarea totală a premiilor este de 1 milion de euro. Totodată, în premieră, o serie de business angels din rețeaua TechAngels și fonduri venture capital (precum GapMinder Venture Partners și RocaX) se unesc să investească împreună în “Cel mai bun startup”, oferind cel mai mare premiu dintr-o competiție de startup-uri. Astfel, câștigătorul marelui premiu va beneficia de o investiție totală de 125.000 de euro.
Cele mai promițătoare trei startup-uri, care vor câștiga premiile pentru “Cel mai bun startup”, “Cel mai bun pitch” și “Premiul pentru cea mai bună inovație”, vor beneficia și de acces la conferința TechCrunch Disrupt Berlin, precum și de un stand de prezentare și șansa de a concura la Startup Battlefield. Aceasta din urmă este una dintre cele mai importante conferințe de tehnologie și antreprenoriat din lume.
Semifinaliștii StartupSpotlight 2019▪️Jobful - http://www.jobful.ro - mai multe detalii despre investiția în valoare de 100.000 de euro primită în această vară de Jobful poți afla aici.
▪️Octavic - http://octavic.dk/ - povestea Octavic, startup-ul de pe locul 2 de la Startarium Pitch Day 2018, o poți citi aici.
▪️Milluu - https://www.milluu.com/
▪️Custify - http://www.custify.com
▪️Docbook - https://www.docbook.ro/ - aplicația românească prin care faci programări la medic într-un minut – 1 milion de euro pentru dezvoltarea DocBook.
▪️Ampeco - https://www.ampeco.global
▪️Machinations.io - https://machinations.io/
▪️Beez - https://use-beez.com/ - în vara acestui an, fintech-ul Beez a primit o investiție de 250.000 de euro.
▪️Femyo - https://www.femyo.co.uk - Femyo este un startup românesc de medtech și a primit 25.000 euro într-o competiție europeană în acest an.
▪️Banding - https://banding.app
▪️Relevon - https://relevon.io
▪️Pentest Tools - https://pentest-tools.com
▪️Evarvest - https://evarvest.com/
▪️Swazm - https://swazm.com/ - Swazm: românii care au dezvoltat cea mai rapidă infrastructură de blockchain
▪️The Littery - https://www.thelittery.com/
▪️Evertoys - https://ever.toys - Evertoys e un startup românesc care funcționează ca un Netflix pentru piața de jucării din România. Compania împrumută jucării copiilor, iar anul trecut a primit și o investiție.
▪️Soleadify - http://www.soleadify.com - Soleadify este agentul de vânzări cu inteligență artificială.
▪️Salient Eye - http://salient-eye.com
▪️Neurolabs - http://www.neurolabs.eu - Neurolabs construiește algoritmi de recunoaștere a obiectelor bazate exclusiv pe date generate sintetic. Acest lucru îi permite echipei să ajungă dincolo de precizia nivelului uman, cu scopul de a automatiza și optimiza procese repetitive din cantine, retail și industrie.
▪️OncoChain - https://www.oncochain.com - OncoChain este platforma pe blockchain pentru pacienții bolnavi de cancer.
După o sesiune de pitch training, cele 20 de startup-uri semifinaliste vor intra în etapa finală a competiției din cadrul How to Web 2019, eveniment ce are loc în perioada 30 - 31 octombrie 2019.
Toate cele 20 de echipe selectate vor beneficia de mentorat, întâlniri cu potențiali investitori și expunere media. Mentorii care se implică în Startup Spotlight sunt antreprenori și oameni de afaceri de top, printre care Enis Hulli (Partener 500startups), Jag Singh (Managing Director la Techstars Berlin), April Dunford (Positioning Expert & CEO în cadrul Ambient Strategy), Dave Hogue (UX Design Lead la Google) și Andrei Pitiș (VP Product și Head of European Development Centers la Fitbit).
Cine sunt investitorii Startup Spotlight?TechAngels România este rețeaua de business angels care investește în startup-uri tech din regiune și facilitează accesul acestora la investitori și expertiza de care au nevoie.
GapMinder este un fond de investiții care dispune de 40 de milioane de euro. GapMinder investește atât în startup-uri în stadiu de MVP și Accelerare, cât și serii de tip Seed sau Series A, în companiii cu tracțiune inițială sau chiar venituri în hyper-growth.
RocaX este unul dintre cele mai noi fonduri de investiții din România. Echipa fondului și-a propus să susțină startup-urile atât prin finanțare și know-how, cât și prin oportunități de validare în piață a acestor inițiative.
How to Web a fost lansat în 2010 și a devenit rapid unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Europa Centrală și de Est. Începând din 2018, conferința intră sub umbrela ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii.
How to Web 2019: cine urcă pe scenă. Programul complet al evenimentuluiÎn acest an, How to Web aduce în premieră în București peste 50 de experți de talie internațională, specializați în creșterea de produse digitale de la zero la adevărate succese globale.
La cea mai nouă ediție How to Web vor participa următorii speakeri, în premieră în România: Sean Ellis (cel care a introdus în piață termenul de „growth hacking” și a crescut afaceri precum Dropbox sau EventBrite), Michael Perry (director al Kit la Shopify), April Dunford (director general la Ambient Strategy și expert în poziționare de piață), Sean Sheppard (fondator GrowthX și GrowthX Academy) și Bob Moesta (fondator și președinte al Re-Wired Group).