Idei de afaceri – cei mai de succes absolvenți de Y Combinator

Y Combinator este cel mai mare accelerator din SUA și unul dintre cele mai ”dorite” programe în rândul antreprenorilor din întreaga lume care au idei de afaceri de milioane.

Și asta pentru că Y Combinator a lansat pe piață câțiva dintre cei mai mari și mai cunoscuți unicorni din toată lumea. În caz că ai nevoie de idei de afaceri, uită-te care sunt cei mai de succes absolvenți de Y Combinator și inspiră-te din ceea ce fac și din parcursul lor. Recent, Y Combinator a ajuns la finalul celei de-a 18-a serii și în ziua de Demo Day. Printre cele 59 de startup-uri este și un produs făcut de un studio din Iași, despre care am scris aici pe start-up.ro.

Iar pentru un plus de inspirație în business, avem și sugestii care v-ar putea ajuta să faceți bani cu resurse limitate, preferabil doar cu un laptop și acces la internet.

Airbnb – o platformă de room-sharing și o comunitate online de turiști și pasionați de travel. Airbnb a absolvit Y Combinator în iarna lui 2019, iar acum este evaluat la 31 de miliarde de dolari, fiind una dintre cele mai populare idei de afaceri din lume.

Stripe – fondatorii au realizat un sistem de procesare a plăților online. A absolvit Y Combinator în vara lui 2009 iar acum valoarea 20 de milioane de dolari.

Cruise – compania construiește mașini autonome și a fost achiziționată de GM în 2006. A trecut prin Y Combinatori în iarna lui 2014 și este evaluată la 14 miliarde de dolari.

Dropbox -  un serviciu care îți găzduiește fișierele și o paltformă de colaborare, Dropbox a trecut prin Y Combinator în vara lui 2007. Compania s-a listat pe bursă în luna martie a acestui an și are o capitalizare bursieră de aproximativ 10 miliarde de dolari.

Idei de afaceri - aplicații și software

Instacart – un serviciu de livrare de alimente, Instacart a absolvit Y Combinator în vara lui 2012, iar acum această idee de afaceri valorează 7,6 miliarde de dolari.

Machine Zone – un studio care realizează jocuri pentru dispozitivele mobile, Machine Zone a terminat Y Cobinator în iarna lui 2008, iar acum este evaluat la circa 5 miliarde de dolari.

DoorDash – o aplicație și un serviciu de livrare de mâncare. A absolvit Y Combinator în vara lui 2013, iar acum este evaluat la 4 miliarde de dolari.  

Zenefits – realizează un software pentru industria de HR, serviciul fiind destinat, mai ales, IMM-urilor. A terminat Y Combinator în iarna lui 2013 și este evaluat la 2 miliarde de dolari.

Gusto – este un software care automatizează simplifică plățile. A trecut prin Y Combinator în iarna lui 2012, iar acum această idee de afaceri este evaluată la 2 miliarde de dolari.

Reddit – este o platformă online pe care lumea poate conversa și împărtăși imagini, știri, filmulețe. A absolvit Y Combinator în vara lui 2005, iar acum este evaluat la 1,8 miliarde de dolari.  

Acestea sunt 10 dintre cele mai de succes companii care au trecut prin Y Combinator de-a lungul timpului. Regăsiți lista completă celor mai tari absolvenți Y Combinator aici și vă puteți inspira din ideile de afaceri care au fost acceptate în cadrul celui mai prestigios program de accelerare din lume. 



Citeste si