Jiratech își oferă expertiza startup-urilor care au nevoie de un CTO de împrumut

Echipa startup-ului românesc Jiratech, care a acumulat experiență livrând produse software în industrii variate, își pune la dispoziție expertiza fondatorilor de startups care au nevoie de un CTO de împrumut.

Tinerii și-au propus să oferte o alternativă pentru fondatorii care au nevoie de un partener tehnic și sunt dispuși să convertească un procentaj din business.

Această metodă se adresează startup-urilor tech aflate în stadii incipiente, oferindu-le acestora o gamă completă de servicii de dezvoltare pentru produsul lor software.

Procesul este numit incubare tehnică și presupune atât asigurarea unui “product life cycle” - de la idee până la lansare, cât și o metodologie dedicată unui produs inovator, pregătit pentru producție și pentru creștere accelerată.

”Privind succesul unui startup, sintetizat, Andrei Pitiș susține că e nevoie de 5 elemente: management, idee unică / inovatoare, capital, timing și oameni. Jiratech le propune celor care vor sa dezvolte un produs inovator un pachet ce include asigurarea managementului, o echipa de dezvoltare experimentată, o reducere a costului, iar, în primele faze, posibilitatea validării timing-ului prielnic prin procedee de feedback incremental”, ne-a spus Radu Jinga, fondator Jiratech.

În plus, abordarea presupune implicare la nivel de business prin recomandări de stabilire a direcției, vitezei și costului, pe care antreprenorul să le imprime propriei afaceri.

Pasul care precede orice colaborare cu compania îl reprezintă estimarea efortului total de lansare a produsului - de la analiză și dezvoltare, până la lansare și mentenanță. Pe baza acesteia se conturează modalitățile posibile de parteneriat (“fixed price” sau “time & material”), o serie de milestone-uri, un interval de efort, alegerea tehnologiilor potrivite și componența echipei.

Colaborările demarate cu scopul procesului de incubare tehnică prevăd în plus față de estimare o listă de întrebări menite să facă “o radiografie” a afacerii și să departajeze candidații. Apoi, efortul este co-finanțat de Jiratech cu un discount de până la 30%. Acest pachet se oferă pentru convertirea unei părți din business de până la 20%, în funcție de caracteristicile fiecărui start-up.

Dacă nu se ajunge la un consens, compania asigură valabilitatea ofertei de colaborare provenită din procesul de estimare descris anterior, în regim standard de dezvoltare software.

“Contextul tehnic și al mediului de business fiind potrivite, ne dorim să punem accentul pe modelul scalării pe verticală în relația cu clienții, motiv pentru care am decis să susținem 4 proiecte de incubare tehnică pentru companiile care pun accent pe inovație și evoluție digitală. Startup-urile în al căror succes credem și sunt vizate pentru procesul de incubare tehnică sunt: Envisage, Knosis și Abacusbox. Mai mult, suntem mereu deschiși clienților noi, cu idei îndrăznețe, cărora să le oferim din start o echipă formată de ingineri în IT cu viziune antreprenorială. Ne dorim ca partenerii noștri să ne perceapă ca pe un “copilot tehnic”, cu care să se consulte asupra deciziilor de anvergură. Privind componența echipei, aceasta va fi stabilită în funcție de nevoile specifice ale fiecărui startup, însă elementele comune pentru fiecare colaborare, din punctul nostru de vedere, sunt reprezentate de calitatea soluției oferite, împreună cu implicarea ca asociat, aceste două puncte influențând vizibil succesul businessului cu care colaborăm”, afirmă Radu.

Jiratech este o companie românească de dezvoltare software, ce pune accent pe încurajarea inovației prin folosirea tehnologiei. În ultimii 3 ani, compania s-a implicat în peste 10 startup-uri, oferind diferite servicii, cele mai populare fiind: dezvoltare aplicații mobile și soluții software custom, DevOps și consultanță. Compania se diferențiază prin folosirea tehnologiilor de ultimă oră pentru a oferi un standard de calitate înalt, verificat automat.

Echipa Jiratech este formată din Radu Jinga, Managing Partner, Alexandru Irimia, Partner & Team Lead și Andrei Stoicescu, Partner & Tech Lead, absolvenți ai Facultății de Automatică și Calculatoare, cu experiență și în corporații dar și în mediul antreprenorial românesc. Tinerii antreprenori sunt câștigătorii Innovation Labs 2019 pentru Best Scale Up cu Knosis, un marketplace de clasificare de date pentru antrenare de rețele neurale.

Radu Jinga a participat la ediția din mai 2018 a taberei de antreprenoriat Startup Your Life.  Radu este și unul dintre consultanții pe care îi regăsești pe BizTool.ro.



Citeste si