Pentest Copilot, finalist Innovation Labs 2024 devine Pentra, primește investiție de la EGV și lansează produs în octombrie

Pentest Copilot, startup de cybersecurity finalist ale programului Innovation Labs 2024 și selectat de Early Game Ventures pentru a primi finanțare, a devenit Pentra. Pentra este un startup de cybersecurity cu fondatori de vârsta liceului, cea mai tânără echipă în care EGV a investit până acum. Runda de finanțare este în valoare de 150.000 de euro.

Compania, fondată de 3 elevi de liceu, pregătește lansarea publică a primului său produs de securitate în luna octombrie a acestui an. Specialiștii în securitate IT sunt invitați să se înscrie deja în procesul de beta testing aici.

Startup-ul fondat de Bogdan Munteanu, Alexandru Antal și Remus Rughiniș, este specializat în automatizarea scrierii de rapoarte de penetration testing și vizează în principal reducerea costurilor și a timpului pe care companiile și inginerii software le alocă pentru această activitate.

Soluția permite, de asemenea, evaluarea calității testelor de penetrare făcute de fiecare inginer software, precum și crearea de alte analize și rapoarte foarte utile pentru companiile de securitate cibernetică. 

Echipa fondului de investiții Early Game Ventures a anunțat la Innovation Labs 2024 că urmează să investească 150.000 de euro în Pentra și a finalizat recent operațiunea.

”Am avut parte de o colaborare foarte bună cu cei de la Early Game Ventures, încă de la începutul călătoriei noastre. Susținerea lor, alături de efortul depus de noi, a dus la prima versiune a produsului nostru, Pentra, care va fi lansată în varianta beta săptămâna viitoare. Așteptăm cu nerăbdare feedback-ul pe care îl vom aduna în perioada ce urmează. Lansarea către publicul larg va avea loc spre sfârșitul lunii octombrie, care va include și o variantă gratis pentru cei doritori să îl încerce”, a declarat Remus Rughiniș, cofondator Pentra. 

"La scurt timp de la primirea investiției din partea Early Game, echipa de la Pentra a accelerat dezvoltarea produsului și suntem foarte mulțumiți de eforturile pe care tinerii fondatori le-au făcut în această perioadă pentru a intra cât mai devreme pe piață cu soluția lor de securitate. Este prima investiție în generația Z, credeți-mă că sunt foarte maturi!", a declarat Dan Călugăreanu, Partner Early Game Ventures.



Citeste si