Niciodată nu e prea târziu. Nici prea devreme

Mozart, Nadia Comăneci, Michelangelo, Mark Twain, Henry Ford sau J.R.R Tolkien sunt personalități faimoase din societatea umană. Ce au în comun? Am putea spune că au găsit succesul care i-a propulsat în văzul tuturor. Ce nu au în comun? Vârsta sau momentul triumfului.

Articolul acesta a apărut în secțiunea „Nota redacției” din newsletter-ul start-up.ro de joi, 23 septembrie. Puteți să vă abonați la newsletter aici.


Mozart a început să scrie operă la 5 ani, Nadia Comăneci a câștigat trei medalii olimpice la 14 ani, Michelangelo a creat sculpturile David și Pieta la 28 de ani, Mark Twain avea 40 de ani când a publicat Aventurile lui Tom Swayer, Henry Ford avea 45 de ani când a fost lansată mașina Ford T, iar J.R.R Tolkien avea 62 de ani când a publicat prima carte din seria Stăpânul Inelelor.

Idee din spatele acestei înșiruiri este că niciodată nu este prea târziu sau prea devreme să ai succes. Nu-ți opri copilul spunându-ți că e prea mic pentru asta, dar nici nu-l forța într-un rol care nu i se potrivește. În același timp, nu te gândi că ești prea bătrân să încerci ceva nou, să înveți încă o limbă străină sau să începi un business.

Important este să vânezi obiectivul odată ce l-ai setat. Să ai un plan și să lucrezi la el în fiecare zi, chiar daca sunt doar 5 sau 10 minute. După o vreme o să te simți obosit și o să vrei să renunți, însă foarte important este să continui, ca acel obiectiv să se transforme în pași integrați în rutina ta, astfel încât munca să devină naturală către acel obiectiv.

Știu că este ușor să „dai din gură” pe astfel de teme, însă sper ca newsletter-ul acesta să vină ca un imbold, un „kind reminder” să continuați truda către acel obiectiv propriu, deoarece vă veți mulțumi mai târziu. Chiar dacă acest proiect nu va avea succes și veți eșua, veți fi învățat mai multe decât dacă ați fi stat degeaba.

Acestea fiind zise, azi ai făcut ceea ce trebuia?



Citeste si