Orange Fab deschide un nou apel pentru startup-uri. De ce să te alături celor 50 de startup-uri din comunitate

Orange România anunță lansarea unui nou apel de proiecte în cadrul programului său de accelerare, Orange Fab. Startup-urile interesate pot aplica pe site-ul Orange Fab până pe data de 1 octombrie.

În acest nou apel de proiecte, echipa Orange Fab și-a propus să identifice cel puțin 6 startup-uri care să se alăture programului de accelerare în următoarele 12 luni și alături de care să dezvolte proiecte pilot, pentru a le integra ulterior în soluții de business.

Startup-urile interesate pot aplica pe site-ul Orange Fab, până pe 1 octombrie, urmând ca în perioada 2-18 octombrie să fie realizată evaluarea și validarea startup-urilor care au aplicat la program.

Oportunități de dezvoltare alături de Orange Fab

Una dintre prioritățile programului este sprijinirea startup-urilor care au soluții bazate pe Inteligența Artificială și care adresează trei domenii de importanță strategică pentru grupul Orange: securitate cibernetică, rețele de telecomunicații și experiența oferită clienților.

Programul Orange Fab caută startup-uri care dezvoltă soluții axate pe cele 10 verticale ale programului: Networks of the Future, Smart Retail, IoT & Connected Objects, Security, Media & Entertainment, Sustainability, Smart City & Mobility, Digital Education, People & Future of work și Health & Lifestyle.

Pentru a fi eligibile, startup-urile interesate trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să aibă o soluție care utilizează AI și care se adresează una dintre verticalele de business ale programului Orange Fab
  • să aibă un produs viabil (MVP) testat cu clienți
  • reprezintă un plus să aibă clienți plătitori și venituri recurente
  • compania să fie înregistrată în România
Beneficiile programului Orange Fab

Derulat la nivel național, acceleratorul Orange Fab urmărește atât colaborarea cu startup-uri mature, cât și susținerea startup-urilor aflate la început de drum, cu potențial de scalare rapidă prin oferirea de resurse, mentorat și oportunități de colaborare cu echipele și partenerii Orange, având ca scop stimularea inovației și eficientizarea lansării de noi produse și servicii pe piață.

Totodată, Orange Fab România reprezintă o rampă de lansare pentru a scala către întreaga rețea de clienți Orange și către piețele din Europa și Africa în care grupul Orange este prezent.

Mai multe informații despre oportunitățile oferite de programul de accelerare și despre startup-urile ce fac parte din Orange Fab sunt disponibile pe https://www.orangefab.ro/ 

Startup-urile câștigătoare vor intra în programul de accelerare Orange Fab, unde vor primi acces în laboratoarele 5G Orange din București și Iași, dar și la beneficii precum:

  • Acces la un program gratuit și equity free bazat pe un parteneriat de business
  • Suport pentru dezvoltarea de proiecte Proof of Concept și promovarea lor către clienții B2B Orange
  • Mentorat în tehnologie și business din partea experților Orange
  • Acces la resurse si tehnologie ca sa îți dezvolți soluția
  • Posibilități de colaborare in cadrul unor proiecte de cercetare Horizon Europe
  • Vizibilitate, promovare și expunere către noi clienți
  • Posibilități de colaborare cu grupul Orange prin rețeaua internațională Orange Fab
  • Acces la evenimente/conferințe internaționale precum Mobile World Congress 2025, Vivatech 2025, GITEX Africa 2025

În etapa de evaluare și validare se va ține cont de următoarele criterii de selecție:

  • Grad de inovare și potențial de piață
  • Potențial de colaborare cu Orange (pentru deservirea nevoilor interne, complementaritate cu ofertele existente pentru clienți)
  • Structura și competențele echipei

Din 2017 și până în prezent, 50 startup-uri s-a alăturat programului Orange Fab, care în cei 7 ani de activitate și-a extins constant ariile de activitate pentru a răspunde mai eficient nevoilor de business ale clienților.

Până în prezent, Orange Fab a achiziționat produse și servicii în valoare de 2,2 milioane de euro de la startup-urile incluse în program, implementând alături de acestea peste 90 de proiecte.



Citeste si