Ronin, platformă pentru finanțare a startup-urilor fondată de antreprenori români

O echipă de antreprenori români lansează Ronin, o platformă de finanțare și dezvoltare pentru companiile cu potențial de scalare. Echipa Ronin facilitează accesul afacerilor la finanțare și lansează pragul minim de investiție de 100 euro.

O echipă de antreprenori români lansează Ronin, o platformă de investiții în startup-uri și companii care au nevoie de finanțare pentru scalare, cu scopul de a susține antreprenorii din domenii cât mai variate să își dezvolte ideile de afaceri.

Misiunea Ronin este de a facilita legătura dintre antreprenori și investitorii de tip crowd și de a permite oricui să devină investitor printr-o contribuție minimă de 100 euro pentru susținerea proiectului preferat. Astfel, în urma unui proces riguros de selecție și validare a ideilor de business, echipa Ronin va oferi antreprenorilor accesul la resursele necesare pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor lor. 

Echipa Ronin selectează companiile care prezintă potențial, conform unei grile independente de evaluare, le sprijină în pregătirea campaniei de atragere de finanțare, și le aduce în fața investitorilor de retail, care până în prezent nu aveau deloc acces la proiecte rezervate în mod tradițional fondurilor de investiții. Cu ajutorul Ronin, oricine are acum oportunitatea de a investi în startup-uri și în companii consacrate, începând de la tichete de 100 euro.

Echipa Ronin urmărește să adreseze principalele provocări cu care se confruntă atât startup-urile, cât și companiile consacrate care doresc să obțină finanțare, dar și investitorii care sunt interesați să susțină mediul de afaceri  din România.

”Obiectivul nostru este ca Ronin să devină o comunitate a românilor antreprenori care, uniți de experiențe și provocări similare, vor reuși să se sprijine reciproc și să crească împreună. Îi vom aduce împreună pe cei mai activi, creativi și inovatori dintre români. Unii din postura de antreprenori, alții din postura de investitori sau experți care susțin micile companii să se dezvolte și să creeze valoare adăugată și progres în societate”, a spus Bogdan Almași, unul dintre cofondatorii Ronin.

Fondatorii Ronin consideră că inovația în business nu reprezintă o exclusivitate a companiilor de tehnologie sau care au o componentă semnificativă de tehnologie. Prin urmare, orice companie, din orice domeniu și în orice stadiu de dezvoltare, care inovează, poate să aplice pentru a fi listată prin platforma Ronin, venind astfel în fața publicului larg pentru a solicita o finanțare.

“Inconvenientele de care se lovesc atât companiile, cum ar fi condițiile nerezonabile de finanțare, cât și investitorii, cum ar fi lipsa informațiilor despre oportunitățile de investiții sau lipsa de transparență pre sau post investiție nu ar trebui să constituie un impediment  în calea antreprenorilor care au nevoie de sprijin și au potențialul de a genera valoare adăugată pentru companiile lor, pentru investitori și pentru clienții finali”, a explicat Ovidiu Ghiman, cofondator Ronin.

”Tehnologia și modificările legislative ne oferă în 2021 posibilitatea de a nu mai depinde de instituții financiar-bancare care să furnizeze încredere între adevărații deținători de capital (investitorii) și cei care au nevoie de capital pentru a genera profit (antreprenorii). Încrederea va fi furnizată de tehnologia Ronin care va asigura transparența și comunicarea continuă dintre antreprenori și investitori, care vor fi asigurate prin intermediul platformei Ronin. Astfel, se vor crea premisele pentru reducerea gradului de intermediere, micii investitori având astfel acces direct la oportunitățile de investiții”, a declarat Felix Crisan, cofondator Ronin.

Tichetul minim de investiție prin platformă este de 100 euro și vine în întărirea ideii că oricine poate fi un investitor. Astfel, Ronin dorește să genereze „real crowd”, investitori care vor oferi nu doar finanțarea necesară companiei, dar și validarea de piață. De asemenea, valoarea scăzută a tichetului va permite investitorilor o diversificare a portofoliului prin posibilitatea de a susține mai multe proiecte. Astfel, orice companie sau cetățean european sau dintr-o țară din Spațiul Economic European poate să investească prin Ronin în firmele pe care doresc să le susțină.

Platforma Ronin este fondată de 3 antreprenori români, Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan, cu experiențe complementare în business. 

Echipa Ronin facilitează accesul afacerilor la finanțare și vine cu o nouă abordare prin implementarea pragului minim de  investiție de 100 euro, oferind posibilitatea oricărui român sau cetățean european de a deveni investitor și de a susține companiile cu idei inovatoare.

Ideea proiectului Ronin a luat naștere în anul 2020, fiind lansat oficial în data de 1 decembrie 2021, și a primit până în prezent o finanțare de 500.000 de euro de la un investitor autohton.



Citeste si