Startup-ul Airly primește o nouă finanțare de 5,5 milioane de dolari

Startup-ul Airly asigură o nouă rundă de finanțare de 5,5 milioane de dolari pentru a lupta împotriva poluării aerului.

Poluarea aerului este cea mai apăsătoare criză de sănătate a mediului din zilele noastre, aproximativ nouă din zece oameni din întreaga lume respirând aer poluat. Startup-ul Cleantech Airly anunță astăzi o rundă de finanțare de 5,5 milioane de dolari din seria A.

Runda de finanțare a fost condusă de firstminute capital și Pi Labs, cu participarea investitorilor existenți, inclusiv. Sir Richard Branson Family Office, AENU, Untitled și investitori noi, precum cofondatorul Slack, Cal Henderson, cofondatorul Snowflake, Marcin Zukowski, precum și investitori instituționali Semapa Next și TO Ventures. Cu această rundă de finanțare, Airly a strâns 8,8 milioane de dolari de la investitori din martie 2021.

Platforma Airly oferă soluții de monitorizare a calității aerului pentru administrațiile locale, companii și comunități locale din peste 40 de țări. Utilizatorii Airly vor putea să monitorizeze datele și să obțină informații utile care se vor traduce în acțiuni eficiente de îmbunătățire a calității aerului și de înțelegere a impactului acestora asupra sănătății și bunăstării. Tabloul de date creat de Airly va oferi mai multe funcții, inclusiv un generator de rapoarte, informații, un tracker de impact și clasamentul orașului.

"Cu această rundă de finanțare mergem mai departe cu utilizatorii noștri. Monitorizarea cu ajutorul senzorilor noștri a ajutat la scoaterea la suprafață a problemei, iar acum, cu tabloul nostru de bord care oferă perspective și impulsuri acționabile, credem că acesta va fi catalizatorul care va ajuta la punerea în aplicare a măsurilor și politicilor pentru a repara aerul pe care îl respirăm", a spus Wiktor Warchałowski, CEO și co-fondator al Airly.

Recent, Airly a lansat cea mai mare rețea de monitorizare a calității aerului într-un oraș european prin instalarea a 165 de senzori în Varșovia. Rețele de dimensiuni similare au fost lansate și în Regatul Unit (Birmingham și cartierele londoneze Lambeth, Haringey și, în curând, Southwark) și în Indonezia (Jakarta). Airly are, de asemenea, parteneriate strategice cu companii precum JCDecaux, NHS, NILU (Institutul norvegian pentru cercetarea aerului) și este un partener-cheie în proiectul DivAirCity finanțat de Uniunea Europeană prin programul Orizont 2020. 

Studiile de impact ale Airly au demonstrat că orașele cu o rețea densă de senzori de calitate a aerului obțin o reducere mai rapidă a poluării aerului. Începând cu 2019, patru orașe din grupul C40 (o rețea globală de orașe care iau măsuri urgente pentru a face față crizei climatice) cu rețele dense de monitorizare (Jakarta, Lisabona, Londra și Varșovia) și-au îmbunătățit calitatea generală a aerului cu 16 % (în comparație cu o îmbunătățire de 5 % realizată de orașele fără rețele dense).

Mai mult de 10 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza poluării aerului. Expunerea la poluarea aerului crește riscul de accident vascular cerebral, demență, boli de inimă, cancer pulmonar și boli respiratorii cronice, copiii fiind deosebit de vulnerabili. Anul trecut, Organizația Mondială a Sănătății a înăsprit nivelurile de siguranță ale poluanților atmosferici.



Citeste si