Ai vrea o nouă viață digitală? Colegul de lângă tine s-ar putea să-și dorească

Peste 40% dintre utilizatori și-ar schimba stilul de viață digitală în 2020. Majoritatea acestora își propun să reducă timpul pe care îl petrec pe dispozitive, arată un studiu Kaspersky.

Anul trecut a fost unul dificil pentru datele noastre private. Furturile de parole au crescut cu 60% comparativ cu anul 2018, furturile datelor de autentificare fiind de asemenea în creștere – în special cele pentru site-urile pornografice și cu un conținut pentru adulți au crescut cu peste 100%.

Acest lucru i-a determinat pe mai mult de jumătate dintre utilizatorii de Internet (56%) să simtă că, în lumea digitală modernă, este imposibil să ai o viață cu adevărat privată, iar pe unul din trei utilizatori (32,3%) să se simtă nesigur în legătură cu modul în care își poate proteja pe deplin confidențialitatea datelor în mediul online.

Așadar, nu este surprinzător faptul că un nou sondaj realizat de Kaspersky a arătat că 42,3% ar face o „rezoluție” digitală de Anul Nou pentru 2020, mai degrabă decât una tradițională, de tipul „să slăbesc”, „să trăiesc sănătos”.

Cercetarea Kaspersky a arătat că oamenii vor să aibă standarde mai ridicate în ceea ce privește comportamentul în mediul online, propunându-și, pentru prima dată, obiective precum utilizarea unor parole mai bune și reducerea nivelului de stres cibernetic.

„Rezoluțiile” digitale sunt promisiunile pe care vi le faceți, de a vă proteja confidențialitatea datelor personale în mediul digital în 2020. Studiul realizat a arătat că există multe domenii pe care oamenii doresc să le îmbunătățească – reducerea timpului petrecut în fața ecranului este pe lista a 29,1% dintre respondenți în anul următor, în timp ce 18,3% dintre utilizatori își propun să nu mai adoarmă cu smartphone-ul lângă pernă. Acest lucru arată că „detox-ul” digital este în creștere.

Un sfert dintre respondenți au ales ca obiectiv să facă mai des backup și să își curețe desktop-ul periodic, iar 11,2% vor să șteargă „prietenii” de pe Facebook pe care nu i-au întâlnit niciodată personal. Se pare că tendința pentru 2020 este un stil de viață online mai chibzuit.

Ssfaturi despre cum să vă schimbați în bine viața digitală, în 2020: 

  • Securizați toate dispozitivele pe care le utilizați pentru tranzacții online – servicii bancare, cumpărături, conturi de socializare – prin aplicarea la timp a patch-urilor și a soluțiilor pentru securitatea Internetului.
  • Utilizați o parolă complexă și unică pentru fiecare dintre conturile online.
  • Examinați cu atenție setările de confidențialitate și securitate și limitați ceea ce poate fi văzut și partajat.
  • Dezactivați aplicațiile și funcțiile pe care nu le folosiți.
  • Dezactivați serviciile de urmărire și de localizare și ștergeți cookie-urile cu regularitate.
  • Verificați-vă adresa de e-mail pe servicii precum “Have I Been Pwned” pentru a vedea dacă v-a fost compromis vreun cont digital.”


  • Citeste si