Uber se ”combină” cu competitorul Google din Rusia

Americanii de la Uber au decis să își combine operațiunile de pe una dintre cele mai puternice piețe din lume cu Yandex, sau ”Google de Rusia”, așa cum este denumit gigantul din internet.

Deal-ul dintre cele două companii are ca obiect operațiunile din Rusia și din alte 5 piețe din apropiere – Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia și Kazakhstan -, Yandex fiind partenerul principal pentru această extindere. După ce au fost forțați să iasă cu totul din China, business-ul Uber are încă destule șanse de a face bani în zona Rusiei, ținând cont că americanii vor avea 36,6% din noua entitate.

Decizia companiei de ridesharing a venit după o îndelungată perioadă de probleme legale și, mai ales, după plecarea, în luna iunie, a fondatorului său, Travis Kalanick. De partea cealaltă, nivelul acțiunilor Yandex a crescut cu aproape 20% după anunțului acestui deal cu Uber, compania rusă având șanse să facă profitabil business-ul de ridesharing.

Uber va investi 225 de milioane de dolari în noua entitate, în timp ce Yandex va contribui cu 100 de milioane de dolari. Rușii vor deține 59,3% din noua companie, în timp ce angajații vor avea și ei 4,1% din acțiuni.



Citeste si