Uber strânge 1 miliard de dolari pentru mașinile care se conduc singure

Oficialii Uber au confirmat faptul că divizia care va lucra la dezvoltarea flotelor de mașini autonome va forma o companie de sine stătătoare, vestea venind după atragerea unei investiții în valoare de 1 miliard de dolari.

Suma a fost pusă la bătaie de constructorul auto Toyota, de producătorul japonez de componente Denso și de fondul de investiții al SoftBank, Vision Fund. Defalcat, Toyota și Denso contribuie cu 667 de milioane de dolari, restul sume, de 333 de miliopane de dolari fiind oferită de Vision Fund, după cum scrie TechCrunch.

După atragerea acestei finanțări, Uber ATG (Uber Advanced Technologies Group) așa cum se numește divizia de mașini autonome a Uber, a ajuns să valoreze 7,25 de miliarde de dolari.

Potrivit reprezentanților Toyota, această investiție va ajuta la realizarea unor vehicule mult mai sigure, dar și la scăderea costurilor de automatizare a serviciilor de ridesharing.  

În același timp, la nivel local, legea ridesharing în comisiile parlamentare. Cum va arăta regulamentul pentru Uber, Taxify și Clever.

Foto: https://techcrunch.com



Citeste si