YouTube, atacat din toate părțile: Instagram lansează o platformă video

Instagram a anunțat recent faptul că a atins pragul de 1 miliard de utilizatori în fiecare lună, dar și faptul că inițiază un atac la YouTube.

Cei de la Facebook, gigantul din care face parte și Instagram, au pus toate armele pe YouTube, platforma deținută de Google. Totul în încercarea de a aduce cât mai mulți utilizatori de la concurență pe propriile produse.

După push-ul susținut făcut de Facebook, care doar ce anunțase în urmă cu 1 zi că lansează noi formate pentru platforma video, inclusiv jocuri interactive live, chestionare sau sondaje, Instagram a prezentat aplicația IGTV, destinată, evident, creatorilor de conținut video.

Cu ajutorul acesteia, utilizatorii vor putea încărca videoclipuri chiar și cu durata de o oră. O dezvoltare majoră pentru Instagram, care până acum permitea doar video-uri de 1 minut.

Mutarea făcută de Instagram ar putea duce mai mulți advertiseri spre platformă, mai ales de acum de când au și 1 miliard de utilizatori. În orice caz, tocmai ce a mai apărut o potențială sursă de venit pentru cei care creează conținut video, precum și pentru companiile care doresc să-și facă publicitate și să ajungă la cât mai mulți potențiali consumatori.



Citeste si