Andrei Pitiș, fondatorul Vector Watch, a vorbit pe scena de la How to Web 2015 despre lecțiile pe care le-a învățat în cei doi ani de când a fondat startup-ul care a dezvoltat două smartwatch-uri cu autonomie de 30 de zile. Pitiș consideră că nu e natural să folosești un touchscreen la încheietură. 

IMG_0939

Andrei Pitiș a fondat Vector Watch, iar compania a scos pe piață un produs care arată ca un ceas obișnuit, dar se conectează la telefonul mobil și primește notificări. Ceasul nu are ecran tactil, nu este color, iar acest lucru duce la o autonomie de 30 de zile (56 de zile potrivit testelor inițiale). Din acest motiv, Pitiș nu crede momentan în ecranele tactile de la încheietură pentru că acestea nu sunt naturale oamenilor.

"Nimeni nu a reușit să descopere secretul aplicațiilor de la mână. Nu e natural să folosești aplicații și ecrane tactile la încheietură", a spus Pitiș la How to Web 2015. 

Pe lângă acest lucru, el a vorbit despre procesul dezvoltării unui ceas inteligent. Astfel, cele mai grele lucruri peste care trebuie să treci sunt cele care țin de design, dar și de producătorii de componente și de distribuitori. În plus, un startup hardware necesită bani lichizi în permanentă, pentru a putea plăti furnizorii. Din acest motiv, spune Pitiș, antreprenorii din domeniul hardware trebuie să negocieze foarte strict cu toată lumea implicată, pentru a lua în calcul posibilitatea de a avea mereu modalități de plată.

Lifestyle_Luna_Black
Investiție de 5 milioane de dolari

GECAD Group a anunțat ieri o nouă investiție de două milioane de dolari în Vector Watch, conducând aceată rundă de finanțare de cinci milioane de dolari. În continuare, GECAD Group rămâne cel mai mai important acționar, până în prezent alocând Vector Watch alte două milioane de dolari. Pentru acestă rundă, alături de GECAD Group au participat Catalyst România și un număr de investitori privați.

Alți investotori în Vector Watch sunt Radu Apostolescu și Bogdan Vlad, cofondatori eMAG, precum și Mihai Popescu, cu experiență de 23 de ani în dezvoltarea de platforme informatice și servicii IT.

Vector Watch este o companie de tehnologie internațională, cu birouri în Londra, Silicon Valley, Amsterdam, Hong Kong și București. Fondată în 2014, viziunea sa este de conecta oamenii prin intermediul dizpozitivelor inteligente și platforme, sporind confortul vieții prin furnizarea de informații relevante pe baza unei tehnologii simple și intuitive.