Ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan a fost pe scena How to Web 2015 unde a deschis ziua a doua. Deși ministrul a încercat să transmită un mesaj startup-urilor și speră la unicorni, nu a reușit să treacă dincolo de un discurs lipsit de substanță și fără planuri concrete pentru startup-uri. De asemenea, privind banii ministerului, Bostan a fost pesimist.

Marius Bostan

„Stăm foarte prost cu banii. Bugetul meu la Ministerul Comunicațiilor este foarte mic. Sigur există aici startup-uri cu buget mai mare decât al meu. E vorba de câteva milioane de lei pe care le am la dispoziție. Singura mea șansă e să mă inspir și să aduc oameni deștepți, care aduc plus valoare în minister“, a spus Bostan.

Marius Bostan a trecut și pe la standul Vector Watch de la How to Web și a spus că „sper să reușim să creăm primul unicorn românesc anul viitor. Victoria aceasta ar fi victoria tuturor“.

Bostan e îngrijorat de faptul că startup-urile românești trebuie să fondeze companii în alte țări din Uniunea Europeană sau din Statele Unite. „Îmi doresc ca mediul din România să fie mai prietenos și startup-urile să nu fie nevoite să plece în alte țări“, a mai spus Bostan.

De menționat, totuși, un lucru pozitiv: a fost primul oficial din Ministerul Comunicațiilor care a venit la How to Web de când a început evenimentul, acum cinci ani.

Anul acesta, ministrul comunicațiilor poate avea o influență importantă asupra comunității de startup-urilor, dacă va porni inițiative privind finanțarea startup-urilor și atragerea fondurilor.