Angeline Cake Boutique este un atelier de prăjituri și torturi artizanale deschis de soții Andreea și Marius Simion în 2017, cu o investiție de circa 50.000 de euro. Între timp, afacerea a crescut, a trecut prin programul factory by RAIFFEISEN BANK și a primit o nouă finanțare pentru lansarea unui concept store și îmbunătățirea echipamentelor din atelier.

De la corporație la dulce

„Angeline Cake Boutique este locul în care vei găsi mereu deserturi gustoase, bazate pe ingrediente naturale, de sezon, gata să-ți ofere o experiență gastronomică corectă și completă”, ne spune Andreea Simion, precizându-ne că a au decis să creeze Angeline Cake Boutique din dorința de a oferi un dulce de calitate la un preț accesibil.

„Prin Angeline Cake Boutique vrem să oferim o experiență gastronomică dulce așa cum am trăit și noi în călătoriile noastre prin lume când testam produse dulci din diverse țări și culturi”, completează ea.

Înainte de lansarea atelierului, cei doi soți aveau în spate cariere în corporații. Andreea are experiență în banking și fonduri europene, iar Marius pe partea de legal și fonduri europene.

Foto: Angeline Cake Boutique

Au decis să renunțe la acest parcurs profesional din dorința de a face lucrurile altfel, așa cum ne povestește Andreea, de a fi propriul „făurar” al destinului tău. Iar alegerea pe care au făcut-o, aceea de a deveni antreprenori și de a lansa un business în domeniul HoReCa, un atelier de dulciuri, s-a dovedit a fi una inspirată. Așa cum ne spune Andreea, au știut că se află pe drumul cel bun atunci când, după primele 6 luni de activitate, reușeau deja să atingă break-even.

Satisfacția e atunci când clienții se întorc la Angeline Cake Boutique

Totuși, având în vedere evenimentele din ultimii doi ani, dezvoltarea Angeline Cake Boutique nu a mai fost chiar așa de ușoară, iar Andreea ne spune că o lecție pe care a deprins-o în acești ani a fost aceea să învețe să renunțe mai repede la lucrurile care înfrânează dezvoltarea afacerii.

„Cred că ultimii doi ani au fost grei. Îmi aduc aminte momentul când lucrurile au luat întorsătură neașteptată odată cu apariția virusului COVID-19 și toți eram speriați pentru că nu știam ce o să ne aștepte a doua zi”, afirmă cofondatoarea atelierului, convinsă, totuși, de faptul că atâta vreme cât un antreprenor are etică în ceea ce face și este corect fata de clienții săi, lucrurile nu au cum să meargă decât în direcția bună.

„Cred că satisfacția muncii tale apare, cel puțin în cazul meu, când toți cei care gustă din produsele noastre, se reîntorc la Angeline odată ce le-au descoperit”, declară Andreea.

Ajutor pentru dezvoltare prin finanțare

Așa cum precizam, business-ul Angeline Cake Boutique a beneficiat de sprijin în programul factory al Raiffeisen Bank. „Prin finanțarea factory, am trecut din online în offline”, spune Andreea, precizând și că fără ajutorul primit, probabil business-ul ar mai fi rămas o bună perioadă de timp axat pe vânzările online, iar trecerea spre offline, spre un concept store, s-ar fi realizat mai târziu și cu mai multă dificultate.

„Am învățat că dacă ai o idee cu potențial, găsești parteneri acolo unde nu te aștepți. Așa a fost pentru noi experiența din factory by RAIFFEISEN BANK”, declară aceasta. Andreea îi sfătuiește pe viitorii participanți din program să trateze această oportunitate ca pe un parteneriat pe termen lung și să fie deschiși către oamenii din spatele proiectului.

Astfel, după ce au trecut prin fabrica de idei, cei doi fondatori au reușit să dubleze cifra de afaceri a Angeline Cake Boutique după primul an, iar pentru 2022 speră la o creștere și mai mare.

Ce este factory by RAIFFEISEN BANK?

De 5 ani, în programul factory by RAIFFEISEN BANK, antreprenorii aflați la început de drum au acces la resurse financiare, know-how și îndrumare. Aici, afacerile și ideile de business prind aripi și se transformă în proiecte de succes. Înscrierile sunt deschise pe toată perioada anului. Aplică pe raiffeisenfactory.ro și du-ți business-ul la nivelul următor!