Bogdan Hristescu a fost numit de la 1 septembrie General Manager pentru Europa Centrală și de Est la Cambrist, startup care dezvoltă soluții prin care băncile să poată accepta plăți în mai multe monede.

Cambrist poate facilita, automatiza și optimiza fluxurile de bani în monedă străină pentru orice instituție bancară.

Misiunea lui Bogdan este să crească prezența Cambrist în regiune, dar și să construiască o echipă, România urmând să devină un hub regional. Am povestit cu Bogdan Hristescu, pe scurt, despre acest moment.

Ce l-a atras pe Bogdan la Cambrist

Bogdan spune pentru start-up.ro că l-a atras foarte mult produsul la Cambrist.

„Este o abordare inovatoare a modului în care se face raportarea și settlement-ul tranzacțiilor crossborder cu Organizațiile Internaționale de Card și care deschide băncilor calea introducerii de produse noi, multi-currency”, explică Bogdan Hristescu.

În plus, spune managerul cu experiență, echipa este compusă din veterani ai industriei, cu o experiență cumulată de peste 100 de ani, practic antreprenori cu vechime și expertiză internațională.

Un hub în România

Pe lângă atragerea lui Bogdan Hristescu în cadrul startup-ului fintech ce dezvoltă o platformă SaaS, compania vrea să se extindă și în România.

„Avem un plan ambițios de a ne extinde în Europa Centrală și de Est, unde vedem o creștere a cerinței pentru serviciile noastre. România va fi un hub regional, atât ca departament de vânzări, dar și suport și dezvoltare pentru Cambrist”, spune Bogdan Hristescu.

El spune că România este o piață largă cu mare potențial pentru serviciile Cambriste, cu multe bănci prezente regional și jucătorei din zona fintech care pot beneficia de serviciile irlandezilor.

„Dar putem contribui în dezvoltarea și extinderea produselor noastre. România beneficiază de talent și resurse umane foarte bine calificat, iar geografic suntem poziționați optim pentru a deservi regiunea țintă”, mai spune Hristescu.

Clienții reprezentativi pentru Cambrist sunt bănci mari, din țări precum Africa de Sud sau Marea Britanie, țări care au monedă proprie și ai căror clienți utilizează des plăți cu cardul bancar în altă monedă decât cea locală.

„Prin platformele noastre SaaS ajutăm aceste bănci să gestioneze automat fluxurile de fonduri în altă monedă decât cea națională, către și dinspre Organizațiile Internaționale de card”, încheie Hristescu.