”Încheiem 2022 cu bine, deși a fost un an bulversant din punct de vedere al resursei umane, iar oferta de programatori a fost chiar mai mică, decât de obicei. Să găsim oameni potriviți a fost principala noastră misiune, dat fiind faptul că, de regulă, cei experimentați preferă stabilitatea locului în care s-au obișnuit, iar companiile, așa cum o facem și noi, încearcă să-i mențină foarte mulțumiți, astfel încât să-și păstreze echilibrul”, a declarat Sorin Cosmescu, CEO EXE Software.

Reprezentantul EXE Software menționează faptul că echipa s-a adaptat și au reușit să identifice persoanele potrivite la nivel entry level, abordând lucrurile altfel și lucrând la un learning path, astfel încât ele să se integreze și acomodeze mult mai ușor în companie, deprinzând tehnologiile cu care lucrează EXE Software

”Marele nostru avantaj a fost nivelul de inteligență al oamenilor noștri și capacitatea lor de a se adapta situațiilor. În continuare, retenția lor este 100% prioritară. Per total, încheiem anul cu bine și cu o creștere cu 25% a cifrei de afaceri, pe fondul unor clienți noi, dar și a unor proiecte noi la clienți deja existenți”, a mai spus el.

Compania a păstrat modul de lucru remote în cazul celor care și-au dorit acest lucru, decizia fiind luată de liderii echipelor și, mai apoi, de oamenii din cadrul acestora. Abordarea de a lucra de la distanță s-a dovedit a fi eficientă, iar proiectele s-au desfășurat fără dificultăți, întocmai ca atunci când se lucra de la birou.

La nivel mondial, lucrurile au mers înainte în IT, chiar dacă marile companii se arată precaute în vederea lui 2023. Unele dintre ele au ales să restrângă echipele, așteptându-se la recesiune, ceea ce ar conduce la scăderea cererii de resursă umană în domeniu.