AG493UCX are un design fără ramă pe 3 laturi și are caracteristici speciale pentru gameri: rata de refresh de 120 Hz, timpul de răspuns de 1 ms MPRT, DisplayHDR 400 și FreeSync Premium Pro. Cu o rezoluție de 5120x1440 pixeli, funcția Picture by Picture, comutator KVM și conectivitate USB-C; acest monitor oferă o productivitate sporită pentru creatorii de conținut, YouTuberi și streameri.

Comparativ cu un setup cu două monitoare, AG493UCX oferă un spațiu neîntrerupt de lucru datorită ecranului generos. Dar specialitatea acestui monitor este gamingul. Indiferent de jocul sau simulatorul ales, utilizatorii se vor bucura de o experiență excelenta de joc datorită ecranului super-wide ce oferă o imersiune deosebită.

Pentru a utiliza mai bine spațiul extins de lucru al lui AG493UCX, utilizatorii pot împărți ecranul in două, datorită modului Picture by Picture, afișând două imagini 16:9 diferite, poziționate una lângă cealaltă. Atunci când sunt utilizate două PC-uri simultan, utilizatorii pot să profite de comutatorul KVM și să utilizeze un singur set de periferice pentru doua PC-uri - excelent pentru gamerii care folosesc un PC dedicat pentru livestreaming. AG493UCX oferă si conectivitate USB-C (prin modul DP Alternate) și poate alimenta un laptop cu până la 65W prin USB-C Power Delivery.

Monitorul AG493UCX beneficiază de un panou VA ce oferă imagini cu un raport de contrast nativ 3000:1, luminozitate maximă de 550 de niți, 121% acoperire a spațiului sRGB, 90% acoperire a spațiului AdobeRGB și 90% acoperire a gamei DCI-P3 si unghiuri de vizualizare de 178/178° . Acest monitor de gaming este certificată VESA DisplayHDR 400, afișând conținut cu un dynamic range ridicat.

AOC AGON AG493UCX va fi disponibil în Europa începând din decembrie 2020 la prețul recomandat de 5.289 lei.