TechEvents vizează trei categorii principale de utilizatori: pasionați ai industriei de tech și specialiști IT, al căror scop principal este networking-ul, companiile și organizatorii de evenimente, care doresc să își promoveze inițiativele pentru atragerea participanților potriviți la meetup-uri, întâlniri, conferințe, workshop-uri tehnice sau webinarii și juniorii din domeniu, care își doresc să intre în contact cu comunitățile de profesioniști și sunt în căutare de noi oportunități.

“Am pornit dezvoltarea aplicației de la o nevoie imediată: aceea de a ajuta oamenii să intre în contact cu comunitățile tehnice locale, într-un mod simplu și accesibil. Pentru că nu există pe piața din România un astfel de produs, care să aducă într-un singur loc doar evenimentele de tehnologie, l-am dezvoltat noi. Sunt multe categorii de utilizatori cărora ne dorim ca TechEvents să le vină în ajutor și estimăm că în prima săptămână de la lansare, vom avea 1.000 de descărcări ale aplicației. Pe lângă componenta de training și oportunitățile oferite cursanților, IT School vizează și creșterea și dezvoltarea armonioasă a comunităților IT locale. Sperăm ca prin intermediul aplicației să avem un impact pozitiv, în acest sens”, spune Cătălin Ciobanu, fondator și CEO IT School.

Numărul evenimentelor adăugate a ajuns la aproximativ 100 (în etapa de testare beta a aplicației, de la începutul anului), ceea ce arată apetitul pentru organizarea și participarea la evenimente, inclusiv la cele fizice, odată cu eliminarea restricțiilor.

Odată instalată, aplicația permite utilizatorilor navigarea facilă. Evenimentele pot fi filtrate în funcție de oraș sau format (online și offline), iar în același timp utilizatorii își pot salva evenimentele pentru o mai bună organizare în cadrul aplicației.

Companiile, respectiv organizațiile, pot, de asemenea, adăuga evenimente gratuit. Deoarece aplicația vizează doar inițiative IT, fiecare eveniment nou adăugat este moderat și necesită aprobare înainte de publicarea propriu-zisă.

Aplicația TechEvents face parte dintr-un circuit de învățare de tip integrativ, specific IT School, denumit ecosistem. Din acest ecosistem, mai face parte și platforma juniors.ro care facilitează accesul juniorilor IT pe piața muncii.

TechEvents este o aplicație ce poate fi descărcată în mod gratuit din App Store sau Google Play.