Aplicația este disponibilă oriunde în lume atât pentru pacienți, cât și pentru profesioniștii din medicină.

Doctor31 poate diferenția două sau mai multe boli ce au semne și simptome similare, bazându-se pe rezultatele analizelor de laborator (dacă sunt disponibile) și pe răspunsurile pe care le trimit utilizatorii într-un chestionar de șase minute cu întrebări despre starea de sănătate.

Apoi vei primi un potențial diagnostic bazat pe simptomele resimțite. Potrivit fondatorului, gradul de precizie al algoritmului este de aproape 95%, iar în celelalte 5% intervine problema legată de modul în care utilizatorii au introdus datele.

Doctor31 este gratuită și disponibilă pe App store și Google Play. Nu trebuie să te înregistrezi și nici să-ți faci cont că să utilizezi aplicația, iar fondatorii susțin că nu procesează datele personale.

Aplicația îți poate oferi informații despre condiția medicală, o opinie premedicala, răspunsuri pentru simptome, interpretarea rezultatelor analizelor medicale și te va ajută să iei o decizie informată despre ce să faci mai departe. Dacă vrei să afli mai multe despre felul în care Doctor31 funcționează atunci citește acest interviu.

“Dorim să schimbăm prostul obicei al persoanelor care folosesc motoare de căutare când nu se simt bine, tastând simtomele pe care le au și citind articole aleatorii. Scopul nostru este să oferim tuturor utilizatorilor de internet informație medicală personalizată”, spune fondatorul Lucian Nuțu.