Dream Coffee To Go, companie cu experiență în HoReCa, a decis să vină în ajutorul celorlalte restaurante sau cafenele cu aplicația Valori Nutriționale. Aplicația se adresează antreprenorilor din HoReCa ce servesc produse preparate în casă, fără etichetă nutriționale.

Valori-nutritionale.ro facilitează introducerea ingredentelor și cantităților pentru fiecare rețetă, calculează declarația nutrițională, afișează aditivii și alergenii din fiecare rețetă și ține cont de ingredientele înghețațte.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a publicat în data de 19 aprilie 2022 un Ordin ce obligă unitățile ce comercializează produse alimentare nepreambalate să calculeze și afișeze consumatorului declarația nutrițională pentru fiecare preparate. Ordinul fost publicat în Monitorul official la data de 21 septembrie 2022.

Inițial Ordinul trebuia să intre în vigoare începând cu 20 decembrie 2022, dar după consultarea cu actorii implicați, ANPC a decis să amâne intrarea în vigoare a obligațiilor până pe 15 martie 2023.

Aplicația Valori Nutriționale respectă toate cerințele ordinului: Afișarea tuturor ingredientelor ce depășesc 20 de grame pentru fiecare preparat din meniu Calcularea declarației nutriționale pentru fiecare preparat din meniu Adăugarea aditivilor folosiți în rețete Adăugarea alergenilor și potențialilor alergeni pentru fiecare ingredient din rețete Marcarea ingredientelor ce au fost sau sunt congelate

Aplicația are o bază de date de 50.000 de ingrediente, posibilitatea adăugări de ingrediente care nu există în baza de date și posibilitatea creării de rețete compuse, adică acelea care refolosesc produse din alte rețete.

Antreprenorii pot achiționa planuri de 10 credite sau 99 de credite și rețetele adăgate se pot exporta în format PDF pentru a putea fi folosite pe site-ul propriu, în aplicațiile de livrare sau printate pe produsele livrate sau în meniu. Planul de 10 credite care înseamnă 10 rețete costă 100 de lei pe an, iar planul de 99 de rețete costă 450 de lei pe an.

“Am creat aceată aplicație având ca obiectiv ca tot procesul de înscriere în aplicație și adăugare a rețetelor să fie simplu, rapid și intuitiv pentru ca antreprenorii să nu aibă bătăi de cap, să se poată concentra pe business-ul lor. Ne-am asigurat și vom continua să ne asigurăm că respectăm toate cerințele ANPC, iar în cazul în care acestea se schimbă, vom modifica rapid aplicația pentru a respecta noile cerințe.” a declarant Valentin Krancevik, co-fondator al aplicației.