Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat faptul că bucureștenii vor putea cumpăra bilete cu ora prin aplicația BPay sau prin SMS.

„ Începând de astăzi, o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, achitată prin platforme electronice de plată (SMS sau Aplicație), este valabilă timp de o oră din momentul achiziționării și poate fi utilizată pe mai multe mijloace de transport pentru a parcurge traseul. Prețul biletului rămâne neschimbat, 1,3 lei”, a declarat Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Despre aplicație am anunțat prima oară anul trecut în luna ianuarie în acest articol.

Astfel, bucureștenii sau cei care vizitează orașul pot să plătească direct în aplicație pentru o călătorie, chiar dacă vor schimba mai multe mijloace de transport în acel interval. Dacă stau mai mult de o oră în trafic, atunci pot să achiziționeze prin SMS sau prin aplicație un nou bilet orar.

Aplicația funcționează pentru toate mijloacele de transport ale STB și a fost lansată într-un parteneriat cu Mastercard și Unicredit Bank. Aplicația e disponibilă și în limba engleză și funcționează și pentru autobuzele speciale de noapte sau cele de la aeroport.

Masabi este firma care a dezvoltat sistemul și este o companie care dezvoltă aplicații de ticketing pentru mijloacele de transport în mai multe orașe din toată lumea prin platforma sa Justride. Masabi are birouri în New York, Denver, Londra și Cluj-Napoca, iar printre investitori se numără Mastercard și Keolis.