Dacă până acum bucureștenii care nu voiau să cumpere o cartelă de călătorie cu cash puteau folosi doar SMS-ul, de astăzi se poate și prin aplicație. Conform unui anunț postat pe LinkedIn de Cosmin Vladimirescu, Country Manager al Mastercard, a fost lansată aplicația Bpay pentru telefoanele cu Android, dar și cele Apple, prin care se pot cumpăra cu cardul bilete de călătorie.

Aplicația funcționează pentru toate mijloacele de transport ale STB și a fost lansată într-un parteneriat cu Mastercard și Unicredit Bank. Aplicația e disponibilă și în limba engleză și funcționează și pentru autobuzele speciale de noapte sau cele de la aeroport.

Masabi este o companie care dezvoltă aplicații de ticketing pentru mijloacele de transport în mai multe orașe din toată lumea prin platforma sa Justride. Masabi are birouri în New York, Denver, Londra și Cluj-Napoca, iar printre investitori se numără Mastercard și Keolis.

Limitarea aplicației ține însă de modurile de achiziție ale biletelor. Poți cumpăra doar abonamente pe o zi, 7 zile sau pe o lună. Dacă dorești însă să cumperi un singur bilet, trebuie să folosești aplicația InfoSTB sau SMS-ul.

Aplicația poate fi descărcată pentru iPhone-uri aici.

Pentru telefoanele cu Android descarcă aplicația aici.