De fapt, potrivit unui studiu IDC, 80% din timpul unui angajat este petrecut cu lucrul cu documente, fie ele fizice sau digitale.

ASBIS România este distribuitorul oficial al programului și a organizat un eveniment în care au fost prezentate care au fost îmbunătățirile aduse versiunii 15.

Abby FineReader 15 este un program care te ajută dacă lucrezi mult cu documente PDF sau cu scanări de documente.

Poți să schimbi textul, aranjamentul în pagină și chiar poți să cenzura anumite părți pe care nu vrei ca alții să le vadă și poți să cauți un anumit cuvânt pentru ca acesta să fie cenzurat în tot documentul, fie că are două pagini, fie că are 50. Această funcție este utilă pentru cei care vor să nu divulge informații sensibile dintr-un document.

La fel ca și în versiunile anterioare, și cu Abby FineReader 15 poți lucra cu documente scanate, poți edita textul și apoi să-l convertești în ce document vrei. Poți edita și fotografiile realizate unor documente înainte de transformarea acestuia într-un document digital pentru o acuratețe mai mare înainte de procesare.

O altă funcție utilă este comparația de documente. Adobe Acrobat are comparație în documente, însă doar între două PDF-uri, iar Word doar pentru documente Word. Abby FineReader 15 funcționează cu mai multe tipuri de documente. De exemplu, poți compara un document primit pe email cu unul fotografiat sau cu un PDF. Poți vedea diferențe în punctuație, la cuvinte.

Pentru companiile care lucrează mult cu documente este interesantă și funcția de convertire automată a documentelor, până la 5000 de pagini pe lună.

Un asemenea software este folosit foarte mult de cătrei cei care lucrează în servicii legale, educație, administrație, de cei care fac traduceri, dar și în sectorul public.

Prețul este de 199 euro pentru versiunea standard, iar pentru versiunea corporate trebuie să dai 299 de euro.