Aproximativ 4,8 milioane de șoferi din România și 1,4 miliarde la nivel mondial sunt aria de interes al MOVCAR, platformă care își propune să simplifice managementul vehiculelor. Numărul și complexitatea sarcinilor recurente – inspecții tehnice, reînnoirea asigurărilor obligatorii, schimbări de anvelope, întreținere, taxe – duc adesea la erori umane, termene nerespectate și costuri inutile pentru proprietarii de vehicule.

Există peste 300.000 de daune reclamate, rezultate din asigurarea obligatorie în România în fiecare an. Fiecare reclamație implică proceduri birocratice urmate de timp îndelungat de așteptare prin telefon sau prin completarea formularelor online, devenind o experiență solicitantă pentru toți participanții.

Deoarece toate datele vehiculului sunt stocate în aplicație, utilizatorii pot: să cumpere rapid asigurare pentru vehicule, să ofere servicii de remorcare 24/7 sau să pregătească o notificare de reclamație către orice companie de asigurări în doar 2 minute.

Aceste facilități sunt încorporate într-o aplicație ușor de utilizat, disponibilă gratuit în magazinele online Apple și Google Play, fără a se limita la un anumit asigurător sau marcă de vehicule.

Cu o listă cuprinzătoare de funcții și servicii actualizate, MOVCAR oferă, de asemenea, sprijin în gestionarea tuturor documentelor auto. Odată ce șoferul înregistrează documentele, aplicația va trimite automat notificări pentru data de expirare a asigurării, controale de întreținere, disponibilitatea rovinietei, cu 30 de zile înainte de data expirării acestora. De asemenea, reînnoirea documentelor auto, inclusiv achiziționarea de asigurări, precum și gestionarea daunelor, asistența rutieră sau verificarea istoricului vehiculului se poate face în câteva secunde direct din aplicație.

„Tehnologia nu mai este o viziune a viitorului, ci un fapt al prezentului. Într-o lume în care oamenii folosesc tehnologia pentru a se conecta, pentru a dizolva distanța fizică, a lucra, a rezerva vacanțe, a face cumpărături, a monitoriza obiceiurile zilnice și rutinele de sănătate, transformarea digitală a creat un ecosistem viu din care suntem cu toții un parte. Presiunea acestor tendințe globale este atât de puternică, încât schimbarea este inevitabilă și ireversibilă și pentru industria asigurărilor, care se află acum într-un punct de cotitură. MOVCAR este un răspuns firesc al acestor tendințe, în sprijinul șoferilor, al companiilor de asigurări și al societății românești, prin simplificarea unui proces mult prea complex și reducerea timpului pentru toți. Aplicația noastră sprijină digitalizarea pieței de asigurări și își propune să devină lider al segmentului insurtech”, a declarat Mikolaj Ovcaric, fondator și CEO Movcar.

MOVCAR a ocupat un loc în top 3 în cadrul Fintech Summit 2021 din Polonia. De asemenea, prin parteneriatele cu A24assistance, utilizatorii MOVCAR au acces la servicii de remorcare în România și în străinătate la tarife preferențiale.

De asemenea, utilizatorii MOVCAR pot verifica istoricul unei mașini cu serviciile CarVertical. Aplicația permite utilizatorilor să introducă, de asemenea, manual orice alte informații relevante pentru conducerea în siguranță și depozitul de documente ale vehiculului.

MOVCAR este un startup tech din România, al unei echipe mici, dar agile, care își propune să schimbe status-quo-ul industriei prin digitalizare. MOVCAR este primul produs al companiei cu viziunea de a deveni integratorul online al industriei auto și asigurărilor, până în 2030. În prezent, există peste 50.000 de utilizatori activi și 60.000 de vehicule înregistrate.