În urmă cu câteva zile, analistul Ming-Chi Kuo a declarat că Apple va dota viitoarele iPhone-uri cu portul USB-C din 2023, iar acum publicația Bloomberg raportează același lucru și faptul că au început testele cu un iPhone cu USB-C. Vestea proastă este că această schimbare va avea loc odată cu lansarea telefoanelor iPhone 15, iar anul acesta, smartphone-urile iPhone 14 vor veni tot cu port Lightning.

iPhone cu USB-C

În plus, se pare că Apple lucrează la un adaptor USB-C - Lightning care le-ar permite viitoarelor telefoane să folosească accesorii create cu portul actual. Însă nu este clar dacă acest adaptor va fi inclus în cutie sau se va vinde separat. Având în vedere reputația Apple, este foarte probabil ca acest adaptor să fie vândut separat.

Unul dintre motivele pentru care Apple vrea să facă trecerea la la USB-C ar putea fi Uniunea Europeană care vrea ca toate dispozitivele să fie echipate cu USB-C, ceea ce nu ar trebui să fie o problemă pentru producătorii de dispozitive Android, deoarece majoritatea smartphone-urilor/tabletelor cu Android lansate în ultimii ani au venit cu port USB-C.

Cu toate acestea, Apple este îngrijorată de faptul că legea europeană "care impune un singur tip de conector pentru toate dispozitivele de pe piață va dăuna consumatorilor europeni prin încetinirea introducerii unor inovații benefice în ceea ce privește standardele de încărcare, inclusiv cele legate de siguranță și eficiență energetică".

UE a negat acuzațiile conform cărora această trecere la USB-C ar împiedica inovația, afirmând că "propunerea prevede că, dacă apare un nou standard mai bun decât USB-C, putem adapta regulile".

Ceea ce este concret este faptul că trecerea de la portul Lightning la USB-C ar fi în beneficiul utilizatorilor de iPhone, cu transferuri de date mai bune și încărcare mai rapidă.