Potrivit informațiilor oficiale, noul Mac Mini poate fi comandat chiar de astăzi pe site-ul oficial, iar livrările încep de marți, 24 ianuarie.

Noile versiuni ale lui Mac Mini sunt echipate cu procesoare și plăci grafice mai performante decât versiunea anterioară, care avea la bază primul system-on-a-chip al celor de la Apple, anume M1.

Versiunea de bază a lui Mac Mini, care costă 599 de dolari, vine cu procesorul Apple M2, care oferă un procesor cu 8 nuclee, patru de eficiență și patru de performanță, dar și cu o placă grafică cu 10 nuclee.

Același Mac Mini poate fi configurat cu până la 24 GB de memorie unificată, cu o lățime de bandă de 100 GB/s, astfel că editarea foto în Photoshop, spre exemplu, ar trebui să fie cu 50% mai rapidă, potrivit cifrelor oficiale.

De asemenea, mulțumită acceleratorului ProRes integrat în procesorul Apple M2, Mac Mini este de peste două ori mai rapid în ce privește editarea video în FinalCut Pro.

Comparativ cu versiunea Intel a lui Mac Mini în varianta cu procesor i7, noul M2 este de 22 de ori mai rapid în ce privește funcțiile de inteligență artificială și machine learning, iar randarea în FinalCut Pro este de până la 9.8 ori mai rapidă.

Noul Mac Mini se descurcă mai bine față de predecesorul său cu M1 și când vine vorba de gaming, chiar dacă acest computer nu este unul dedicat pentru astfel de activități.

Astfel, în jocuri precum Resident Evil: Village, Apple promite o performanță cu 35% mai bună față de versiunea anterioară a lui Mac Mini.

M2 Pro, premieră pe Mac Mini

După cum am spus, există o versiune chiar mai potentă a noului desktop de la Apple, echipată cu M2 Pro, iar față de varianta cu M1, acesta oferă un procesor cu până la 12 nuclee, opt de performanță și patru de eficiență, dar și o placă grafică cu până la 19 nuclee.

Totodată, versiunea cu M2 Pro a noului Mac Mini poate fi configurat cu până la 32 GB de memorie unificată, iar față de modelul cu M1, acesta este de până la 4.2 ori mai rapid în FinalCut Pro și de 2.8 ori mai rapid în Resident Evil: Village.

În același timp, operațiunile ce țin de machine learning și inteligență artificială sunt cu 40% mai rapide, datorită procesorului neural din a treia generație.

Conectivitate îmbunătățită

Noua generație de Mac Mini vine echipată cu patru porturi USB-C Thunderbolt 4, două porturi USB-A, un port HDMI și un port Ethernet Gigabit, iar utilizatorii pot opta pentru o versiune 10GB.

Totodată, pe partea de Wi-Fi, noul computer vine cu standardul 6E, iar versiunea de Bluetooth este 5.3.