Potrivit informațiilor oficiale, noile MacBook Pro 14 și 16 pot fi comandate chiar de astăzi pe site-ul oficial, iar livrările încep de marți, 24 ianuarie.

Noile versiuni de MacBook Pro de 14 și 16 inchi sunt echipate cu procesoare și plăci grafice mai performante decât versiunile anterioare, care aveau la bază primele systems-on-a-chip performante al celor de la Apple, anume M1 Pro și M1 Max.

Modelul de bază a lui MacBook Pro 14, care costă 1.999 de dolari, vine cu procesorul Apple M2 Pro, care oferă un procesor cu 10 sau 12 nuclee, patru de eficiență și cu până la opt de performanță, dar și cu o placă grafică cu 19 nuclee.

Noile MacBook Pro 14 și 16 pot fi configurate cu până la 32 GB de memorie unificată în varianta M2 Pro sau până la 96 GB de memorie unificată în varianta M2 Max.

Procesorul M2 Pro oferă cu până la 25% mai multă performanță în ce privește programarea în Xcode, iar procesarea de imagini în Adobe Photoshop este cu până la 40% mai rapidă pe noua versiune a lui MacBook Pro cu M2 Pro.

Totodată, Apple susține că randarea în Cinema 4D pe varianta cu M2 Max este cu până la 30% mai rapidă comparativ cu versiunea anterioară a procesorului de top.

Conectivitate îmbunătățită

Noile MacBook Pro de 14 și 16 inchi au aceleași porturi ca versiunile anterioare, însă mai capabile.

Astfel, portul HDMI de pe noile laptopuri de la Apple suportă monitoare 8K la 60Hz sau 4K la 240Hz.

De asemenea, MacBook Pro 14 și 16 au trei porturi USB-C Thunderbolt 4 un slot pentru carduri SDXC și suportă încărcare pe MagSafe 3.

Standardele Wi-Fi și Bluetooth au fost și ele actualizate la versiunile 6E, respectiv 5.3.