Spre deosebire de iPhone-urile disponibile publicului larg, aceste telefoane vin la pachet cu modificri de software menite să le fie de ajutor developerilor și cercetătorilor din zona de securitate cibernetică, scrie Business Insider.

Această inițiativă face parte din acel program de recompense, despre care vă povesteam vineri, prin intermediul căruia Apple pune la dispoziție 1 milion de dolari hackerilor albi care pot găsi vulnerabilități în sistemele de operare ale companiei, urmând ca acestea să fie rezolvate de specialiștii gigantului tech.

În ceea ce privește iPhone-urile modificate, este pentru prima dată când Apple ia decizia de a pune la dispoziția specialiștilor din securitate acest gen de device-uri.

Pentru a intra în posesia telefoanelor, experții trebuie să aplice în cadrul programului iOS Security Research Device. Programul este destinat persoanelor care au deja o experiență dovedită în zona de securitate, telefoanele urmând să fie alocate cercetătorilor aleși de companie de pe lista celor înscriși.