Apple a anunțat acest eveniment acum câteva săptămâni și e unul concentrat în jurul lansărilor software. Gigantul din Cupertino a vorbit de multă vreme despre lansarea unui serviciu propriu de streaming, pe formatul Netflix, pentru a lupta și în zona video, după ce Apple Music e serviciul lor de streaming video.

Apple TV Plus

Apple a lansat propriul serviciu de streaming video, care se numește Apple TV Plus. Seamănă mai mult cu Amazon Prime Video, decât cu Netflix. Va conține posturi TV deja cunoscute, show-uri de la acestea, dar și creații proprii Apple.

Apple TV Plus va fi disponibil pe Mac în curând și pe toate dispozitive iOS. Conținutul va fi disponibil de la mai multe rețele cunoscute, cum ar fi HBO, Cinemax, Showtime, Starz și altele. Practic, ce vei putea face e să te abonezi la astfel de rețele, cum ar fi cea HBO Go, prin intermediul Apple, iar compania americană va lua un procent.

Potrivit analiștilor, Apple va cheltui peste 2 miliarde de dolari pentru seriale proprii, pentru a construi un catalog comparabil cu Netflix, Hulu sau Amazon.

Printre actorii și regizorii care au venit pe scenă și vor realiza conținut original Apple se numără Steven Spielberg, Jennifer Anniston, Reese Witherspoon, Jason Momoa sau Steve Carell.

Apple TV Plus va fi disponibil din toamnă în 100 de țări. Apple nu a vorbit încă de preț.

Apple News Plus

Disponibil momentan doar în Australia, Marea Britanie și Statele Unite, Apple News e un serviciu care agregă reviste și ziare din toată lumea. Promisiunea Apple e că acestea vor face bani din reclamele din platformă, deși până acum această promisiune nu a fost îndeplinită.

Apple News Plus e un abonament lunar de 10 dolari care oferă acces utilizatorilor la peste 300 de reviste din toată lumea, cum ar fi The New Yorker, Esquire, The Atlantic, National Geographic sau Vogue. Plus funcționează ca un serviciu de streaming. Ai 300 de reviste și câteva ziare, cum ar fi The Wall Street Journal. Potrivit Apple, dacă ar fi să cumperi aceste reviste separat, te-ar costa 8.000 de dolari într-un an, iar în Apple News vei avea totul doar pentru 10 dolari pe lună. Statele Unite și Canada sunt primele țări care vor avea acest serviciu, iar prima lună va fi gratuită. Australia și Marea Britanie vor urma în curând, iar toată Europa va avea acces mai târziu.

Cumva, în timpul prezentării, Apple s-a întors la viziunea originală a lui Steve Jobs, care atunci când a lansat iPad-ul în 2010 stătea pe fotoliu și răsfoia reviste digitale.

Apple Credit Card

Apple a anunțat pentru utilizatorii americani și un card. Practic Apple intră în zona Revolut. Utilizatorii vor putea lua acest card digital cu ajutorul Apple Wallet și îl pot folosi oriunde este acceptat Apple Pay. Va exista și un card fizic din titan, dar fără număr, CVV, dată de expirare sau nume. Toate autorizările vor fi făcute prin intermediul Apple Wallet.

Ca și la Revolut Vaults, Apple va avea o opțiune numită Daily Cash, unde va pune măruntul din tranzacții într-un folder special de unde vei putea să te bucuri de oferte de tip cash back. Partenerii Apple vor fi Goldman Sachs și Mastercard.

Apple Arcade

Apple a anunțat și un abonament pentru jocuri. Nu e vorba de un serviciu Cloud pentru jocuri de tot felul, așa cum a anunțat Google sau cum au Sony, Microsoft sau Nvidia, ci e vorba de un abonament pentru jocurile deja existente în App Store.

Un miliard de oameni au descărcat jocuri din App Store și sunt disponibile 300.000 de jocuri. Apple Arcade va fi o zonă în care aceste jocuri și aplicații vor fi curatoriate sub un singur abonament și vei avea acces la ele. De asemenea, vor exista 100 de jocuri exclusive pentru Apple Arcade.