„Peak Performance” va avea loc mâine, iar analistul Ming Chi Kuo, recunoscut pentru faptul că are informații despre produsele Apple, vine cu o nouă predicție despre ce va fi dezvăluit pe scenă. Potrivit lui Ming Chi Kuo, Apple va prezenta un Mac Mini mai performant care ar avea procesorul Apple M1 Pro sau M2.

Potrivit lui Mark Gurman, anul acesta vom vedea atât Mac Mini cu M1 Pro, cât și versiunea cu procesor M2. El estimează că versiunea M1 Pro va fi lansată prima, deoarece folosește un chipset mai vechi, dar va fi urmată în scurt timp de versiunea M2, alături de alte Mac-uri care vor folosi același procesor.

Mac Mini 2022 ar avea același conector magnetic de încărcare care este inclus în noul iMac 2021 de 24 de inchi, precum și de patru porturi Thunderbolt, două porturi USB-A, plus porturi Ethernet și HDMI.

Monitor Apple 2022

De asemenea, el susține că gigantul american va lansa un monitor de 27 de inci mai accesibil, dar fără tehnologia Mini-LED. În acest moment, Apple oferă doar un singur monitor, Pro Display XDR de 32 de inci care are un preț de 5000 de dolari. O versiune mai accesibilă este binevenită. Monitorul nu va fi la fel de scump ca Pro Display XDR și, prin urmare, va avea o luminozitate și un raport de contrast reduse în comparație cu acesta.

Kuo este sceptic cu privire la lansarea unui model nou MacBook Pro de 13 inci și crede că următoarea generație de Mac Pro și iMac Pro va fi lansată în 2023.

Alte produse ce sunt de așteptat să fie prezente este un nou iPhone: iPhone SE cu conectivitate 5G, dar și un nou iPad Air.

iPhone SE 2022

Va continua să arate ca actualul iPhone SE 2020, care este modelat după iPhone 8. Actualul iPhone SE este disponibil în culorile negru, alb și (PRODUCT)RED, și ne așteptăm să vedem aceleași opțiuni de culoare pentru noul model. Display-ul va fi unul LCD de 4,7 inci și va avea în continuare butonul Touch ID.

Partea din spate a dispozitivului va fi realizată din sticlă pentru a facilita încărcarea wireless, dar nu va include tehnologia MagSafe. La fel ca vechile modele, noul iPhone SE va dispune de rezistență la apă și praf IP67.

Conectivitatea 5G va fi principalul punct de atracție al noului iPhone SE, Apple aducând viteze 5G pe un iPhone mult mai accesibil. Actualul iPhone SE are un procesor A13 Bionic, iar modelul din 2022 este așteptat să primească un procesor mai rapid. Apple ar putea opta pentru cipul A15, punându-l la egalitate cu modelele iPhone 13, deși ar putea veni și cu A14. iPhone SE 2022 va avea opțiuni de stocare de 64 GB, 128 GB și 256 GB.

iPhone SE 2022 va avea o cameră actualizată și ar putea adopta cea mai recentă cameră ultrawide de la iPhone 13. Nu știm detalii în acest moment, dar sunt planificate îmbunătățiri ale camerei. Actualul iPhone SE are o cameră frontală de 7 megapixeli și o cameră pe spate de 12 megapixeli. Vestea bună este că iPhone SE 2022 va avea același preț ca modelul trecut, adică 399 de dolari în SUA.

iPad Air 2022

Se așteaptă ca iPad Air din 2022 să arate identic cu modelul actual, fără a fi planificate modificări de design. Este posibil ca Apple să introducă noi opțiuni de culoare pentru a diferenția modelele actualizate de actualul iPad Air.

La fel ca iPad Pro, iPad Air 2022 nu include Face ID. În schimb, Apple folosește un buton de Touch ID în scopul autentificării. Tableta va avea un ecran de 10,9 inchi și un port USB-C.

La fel ca cel mai recent iPad mini, iPad Air 2022 va avea un procesor cu conectivitate 5G care îi va permite să se conecteze la rețelele 5G. Ne așteptăm ca iPad Air să primească același cip A15 cu 6 nuclee care se află în iPad mini 6 și în gama iPhone 13. Apple a redus viteza a cipului A15 din iPad mini, astfel încât acesta funcționează la o frecvență de 2,9 GHz în loc de 3,2 GHz, dar nu este clar dacă același lucru se va întâmpla și pe iPad Air 2022.

Zvonurile sugerează că iPad Air va adopta o cameră frontală Ultra Wide de 12 megapixeli, care va funcționa cu Center Stage, o funcție introdusă pentru prima dată la iPad Pro și iPad mini 6.

Nu se așteaptă ca prețul iPad Air să se schimbe, iar acesta va costa la fel ca modelul actual: 599 de dolari pentru 64 GB de stocare, 749 de dolari pentru modelele cu 256 GB stocare.