Deși subiectul principal al evenimentului Apple din această seară este lansarea iPhone 15 în toate variantele sale, compania americană a prezentat și versiunile îmbunătățite ale ceasurilor inteligente.

Apple Watch Series 9 vrea să ducă experiența ceasurilor inteligente la un nivel suplimentar prin îmbunătățiri treptate.

Apple Watch Series 9 - îmbunătățiri mici

2022 a marcat lansarea Apple Watch Ultra, ceasul pentru aventură. Astfel, compania a venit cu câteva funcții noi.

Apple Watch Series 9 are un nou procesor anul acesta care să aducă mai multă performanță, mai ales pe zona de fitness și monitorizare a sănătății. Procesorul este unul de tip S9 creat de Apple pe aceeași tehnologie cu procesorul A15 de pe dispozitivele mobile. De asemenea, procesorul promite o autonomie a bateriei mai mare, de peste o zi.

Cu ajutorul cipului S9, ceasul va avea îmbunătățiri solide la nivel de fitness. Conform Apple, GPU-ul de pe noul cip este cu 30% mai performant și imaginile vor fi mai fluide, dar și tranzițiile.

De asemenea, Apple Watch Series 9 a venit și cu un nou senzor optic pentru puls care îmbunătățește precizia și eficiența. De asemenea, cipul U2 Ultra Wideband va permite utilizatorilor să aibă o localizare mai precisă. Ecranul are 2.000 de niți și este mai luminos decât cele de la generațiile anterioare.

Dincolo de actualizările tehnice care sunt utile pentru cei care sunt poate la primul Apple Watch sau care nu au mai făcut un upgrade de multă vreme, Series 9 sosește și în culoarea roz pe un material de aluminiu, o culoare ce seamănă cu cea Rose Gold cu care ne-am obișnuit pe telefoane.

Apple Watch Series 9 introduce și un gest nou. Practic, dacă atingi degetul mare și arătătorul, ca și cum ai face un "pinch", poți seta ca această acțiune numită Double Tap să oprească muzica, cronometrul sau să răspundă la apeluri. Este conectată la accelerometru și este o funcție utilă dacă cealaltă mână a ta este ocupată, ca atunci când plimbi câinele. Dar funcția poate fi folosită oricând, de exemplu dacă primești notificare cu alarma de trezire, poți să dai snooze doar făcând Double Tap, adică atingând arătătorul și degetul mare.

Apple Watch Series 9 va avea dimensiuni de 41 și de 45 de milimetri. Apple Watch Series 9 este integrat mai bine cu Siri, pentru că procesarea discuțiilor cu Siri va fi făcută direct pe ceas, cu ajutorul procesului și inteligenței artificiale. Astfel, răspunsurile nu vor depinde de conexiune WiFi sau bluetooth. În plus, Siri îți va spune și date despre fitness și somn de pe Apple Watch Series 9.

În plus, Series 9 împrumută de la iPhone și iOS 17 modul prin care poți să schimbi cărți de vizită cu alți oameni. Practic, trebuie doar să apropii ceasul de ceasul celeilalte persoane și veți putea schimba contactele.

Series 9 este integrat și cu boxa inteligentă Homepod. Dacă te apropii de aceasta și ai ceasul, poți să controlezi muzica mai ușor de pe Homepod.

De asemenea, Apple lansează și brățări dintr-un material nou, creat din surse reciclabile. Apple numește acest material textil Fine Woven. Pe lângă acestea, noi brățări create în parteneriat cu Hermes și Nike au conținut de surse reciclate.

Apple Watch Ultra 2 - aventurierii la nivelul următor

Anul 2023 marchează și un nou dispozitiv din seria Ultra, probabil cel mai bun ceas făcut de către americani până acum. Este ceasul pentru oamenii interesați de un display mare și de o autonomie a bateriei foarte mare. De asemenea, are funcții speciale pentru aventură, hiking sau scufundări.

Deși designul rămâne aproape același pentru Ultra, ecranul va fi unul MicroLED, iar bateria, senzorii și responsivitatea generală a ceasului a fost îmbunătățită. De asemenea, prețul va rămâne același ca până acum.

Și această generație va primi procesorul S9 și cipul U2 pentru localizare mai precisă chiar și în interior. Dimensiunea va rămâne ca până acum universală, 49 de milimetri. Display-ul de pe Ultra 2 are o luminozitate de 3.000 de niți, foarte util pentru momentele când soarele bate foarte puternic.

Ceasul permite conectarea de accesorii Bluetooth pentru măsurarea exercicțiilor de ciclism pe eliptică sau pur și simplu pe un suport de bicicletă static, în casă. Acest lucru permite și sportivilor de interior să măsoare mai precis datele sportive.

Autonomia bateriei este de 36 de ore în modul de folosire obișnuit și 72 de ore dacă folosești funcționalitățile de economisire a bateriei.

Prețuri pentru noile ceasuri care vor fi disponibile de pe 22 septembrie:

  • Watch Series 9 - 399 de dolari
  • Apple Watch SE - 249 de dolari
  • Watch Ultra 2 - 799 dolari