Românii de la Profluo fac niște roboți care fac munca de jos. Dacă ești o companie mare emiți probabil sute, dacă nu mii de facturi. Cum ar fi să ai un produs care le înțelege, le citește și le organizează. Adică să nu faci tu contabilitate primară, ci lucruri mai deștepte și mai utile decât acest lucru.

Profluo scanează facturile în sub 5 secunde și apoi le introduce în sistemul ERP al firmei, unde acestea pot fi folosite pentru analiză de venituri, cheltuieli, pentru rapoarte lunare sau balanță. Totul cu inteligență artificială. Din nou, ca multe alte startup-uri, discutăm de economisire de timp. Iar apoi de bani.

Dacă iei fiecare factură care vine, o introduci în sistemul ERP manual, lucrurile pot fi neplăcute, mai ales dacă vorbim de documente multă. Dar tehnologia permite deja cititrea acestora, extragerea datelor și introducerea lor automată în sistemele companiei. E ca și cum ai avea un coleg digital.

Profluo a reușit să proceseze 1.000 de facturi în doar o oră și 20 de minute. Gândește-te cât timp i-ar fi luat unui om. Datele sunt optimizate și pentru declarațiile fiscale, poți să procesezi facturi în toate formatele și colegul de la Profluo nu se oprește niciodată.

”Viitorul este al documentelor electronice, dar un mediu electronic înseamnă și o viteză mare și un volum crescut de verificări, iar aici tot tehnologiile cu Inteligență Artificială vor veni să asiste angajații”, consideră reprezentanții Profluo.

Profluo e viitorul tău coleg. Cel care face munca de jos. Care nu se plictisește niciodată. Care nu comentează dacă-i dai o factură la procesat cu un minut înainte de închiderea programului.