Cea mai mare sumă este pusă la bătaie de BlackRock, cel mai mare administrator de active la nivel mondial (portofoliul valorează 6.300 de miliarde de dolari). Corporația americană, lansată în 1988, își dorește să strângă de la parteneri 3,5 miliarde de dolari pentru investiții în infrastructură energetică.

Deja, BlackRock a strâns 1,5 miliarde de dolari pentru cel de-al treilea vehicul investițional pe care-l operează sub denumirea Global Energy and Power Infrastructure Fund, scrie Business Insider. Banii vor fi investiți în companii care lucrează pe zona de infrastructură operațională din zona energetică, precum uzine electrice, ferme eoliene, din piețe dezvoltate, pe listă fiind și Statele Unite.

Dacă banii puși la dispoziție de BlackRock au ca destinatar afaceri de anvergură, pe de altă parte, Innogy SE și Duke Energy Corp. (unul dintre cei mai mari furnizori de utilități din Statele Unite) se numără printre principalii parteneri financiari ai unui fond coordonat de firma de venture capital din Silicon Valley, Westly Group, care are 130 de milioane de dolari pentru startup-urile de pe segmentul cleantech.

Dacă vrei să afli ce poate face un dinozaur din domeniul energetic cu inovația unui startup, aruncă un ochi pe acest material.

Aceste companii se uită către startup-uri care dezvoltă produse pe zona de transport și locuințe sustenabile și, în general, spre companii care găsesc soluții tehnologice pentru energie curată, anunță Bloomberg. Fondul va investi între 3 și 5 milioane de dolari în startup-urile cu activități pe acest segment.

Westly Group este unul dintre susținătorii financiari ai companiei Tesla, a lui Elon Musk.