Atunci când vine vorba despre alegerea locului de desfășurare a unui team building, sunt câteva criterii care ajută la găsirea celei mai bune variante: să fie în afara orașului în care își desfășoară oamenii activitatea, dar totodată să nu presupună un drum lung de parcurs. Apoi, capacitatea locației și exclusivitatea colectivului în cadrul acesteia sunt, de asemenea, lucruri importante. Și, în cele din urmă, disponibilitatea atât a unui spațiu indoor, cât și outdoor contribuie la un eveniment care să îi bucure și să îi anime pe cei din companie.

„Anul acesta, am organizat team building-ul la în zona Transfăgărășan, aproape de Barajul Vidraru. Ne-am dorit mult să avem o atmosferă relaxantă, iar un loc frumos, în mijlocul naturii, cu o priveliște minunată asupra Lacului Vidraru și Munților Făgăraș a fost exact ce aveam nevoie, după câțiva ani de pauză a acestei tradiții.

Evenimentul nostru a avut loc pe parcursul a două zile, vineri și sâmbătă, și am încercat să nu avem o agendă prea încărcată, fiind important să existe loc pentru interacțiuni libere. N-au lipsit acțiuni de tipul escape room, treasure hunt sau board games, căci au fost primite cu entuziasm, de-a lungul anilor”, a declarat Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

Potrivit EXE Software, ponderea participării la evenimente de grup se situează între 55 și 70%. Foarte importantă este și etapa de feedback în urma team building-ului, care ajută la îmbunătățirea abordării unor astfel de acțiuni, încât să fie cât mai aproape de ceea ce-și doresc oamenii din companie.

EXE Software este una dintre cele mai mari companii românești de IT din țara noastră, fiind înființată în anul 2001 și având produse și servicii livrate în cinci din cele șapte continente din lume. Organizația este specializată în furnizarea de soluții și servicii IT de tip enterprise, susținând îmbunătățirea performanțelor și eficienței proceselor de business din interiorul fiecărei companii din portofoliul său de clienți. Cu peste 200 de proiecte la activ, EXE Software este partener certificat Microsoft Gold și și-a clădit reputația dezvoltând și implementând soluții pentru data management, resource management, workflow management, field data collection, data analysis, folosind metodologii ca Agile, Waterfall, Extreme Programming (XP) și Adaptive Software Development (ASD).